Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Από το 2017 η εγκύκλιος, αλλά δεν είχε μεμβράνη το γυαλί που τραυμάτισε 8χρονο
Από το 2017 η εγκύκλιος, αλλά δεν είχε μεμβράνη το γυαλί που τραυμάτισε 8χρονο

Από το 2017 η εγκύκλιος, αλλά δεν είχε μεμβράνη το γυαλί που τραυμάτισε 8χρονο

Στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας και του Υπουργείου Παιδείας βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε σοβαρά 8χρονος μαθητής κατά τη διάρκεια διαλείμματος σε σχολείο της επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για περιστατικό bullying, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αναφορές για εκφοβισμό στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Την ίδια ώρα, ερωτηματικό παραμένει για ποιο λόγο δεν υφίσταντο οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Γιατί δεν είχε μεμβράνη η πόρτα;
Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αραδίππου, Παύλος Δημητριάδης, τόνισε ότι «δεν υπάρχει bullying», σύμφωνα με τη δική του πληροφόρηση.

 

 

Όσον αφορά την αντικατάσταση γυαλιών, ο ίδιος σημείωσε ότι βάσει των προϋπολογισμών καλύφθηκαν κατά το 2023 μόνο οι πόρτες των σχολικών μονάδων με ασφαλείς μεμβράνες.

Παύλος Δημητριάδης – Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας Αραδίππου
«Η πόρτα η συγκεκριμένη, κανονικά ήταν μέσα στο σχέδιο για να καλυφθεί, τώρα το περιστατικό που δημιουργήθηκε και φάνηκε μάλλον ότι δεν είχε μεμβράνη, θα το διερευνήσουμε με αυτόν που είχε την προσφορά. Φάνηκε ότι είχε κάποιο γυαλί που δεν ήταν λείο.»

Ο κύριος Δημητριάδης επεσήμανε ότι η ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για την Υπηρεσία.

 

 

Δεν υπάρχει αναφορά για εκφοβισμό στο ΥΠΑΝ
Από την πλευρά της η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Έρνη Σισμάνη, έκανε λόγο για «σοβαρό περιστατικό» καθώς αφορά τραυματισμό μικρού μαθητή που «πρέπει να τύχει λεπτών χειρισμών».

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια αναφορά ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με εκφοβιστική συμπεριφορά. Από την πρώτη στιγμή η Υπηρεσία μετέβη στο σχολείο με ομάδα εκπαιδευτικών ψυχολόγων προκειμένου να παρέχει βοήθεια στο σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Έρνη Σισμάνη – Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία, σημαντικό είναι να μη τα κρύβουμε, ιδιαίτερα στο θέμα του εκφοβισμού.

 

 

«Τα προβλήματα είναι εκεί, διαιωνίζονται», λένε οι γονείς
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας του Συνδέσμου Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης ο Κώστας Τζιούβας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις συνθήκες ασφαλείας.

Κώστας Τζιούβας – Αν. Πρ. Ομοσπονδίας Συνδ. Γονέων Δημ. Εκπαίδευσης

Το ότι τα προβλήματα είναι εκεί, διαιωνίζοντα, δεν επιλύονται, είναι δεδομένο.
Όσον αφορά τα θέματα της επίβλεψης, ο κύριος Τζιούβας ανέδειξε την σημασία της ένταξης του θεσμού της αξιολόγησης, που αναμένεται να δώσει απαντήσεις.

Ζητά εξηγήσεις το ΑΚΕΛ
Εξηγήσεις για την εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας ζητά με επιστολή του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν γυαλιά ασφαλείας…Θα μπορούσε αυτό το περιστατικό να γίνει οποτεδήποτε», ανέφερε ο ίδιος, καλώντας τις Σχολικές Εφορείες να «κάνουν αυτό που πρέπει, ανεξαρτήτως κόστους».

Πηγή: alphanews

Send this to a friend