Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Παραλίγο ανείπωτη τραγωδία σε Δημοτικό της Αραδίππου – Μπούλινγκ ή παιχνίδι;
Παραλίγο ανείπωτη τραγωδία σε Δημοτικό της Αραδίππου – Μπούλινγκ ή παιχνίδι;

Παραλίγο ανείπωτη τραγωδία σε Δημοτικό της Αραδίππου – Μπούλινγκ ή παιχνίδι;

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, που αφορά τραυματισμό με ακατάσχετη αιμορραγία 8χρονου μαθητή, στο Δ΄ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου, διερευνούν Αστυνομία και Υπουργείο Παιδείας.

Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, ο πατέρας του μαθητή κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι άλλοι μαθητές του ίδιου σχολείου ασκούσαν μπούλινγκ στον γιο του, ο οποίος στην προσπάθειά του να γλιτώσει απ’ αυτούς άρχισε να τρέχει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα χέρια από γυαλιά πόρτας που έσπασε.

 

 

Το επεισόδιο έγινε την Πέμπτη (24/10) στις τουαλέτες του πρώτου ορόφου του σχολείου, κατά τη διάρκεια διαλείμματος. Το αγοράκι μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση (χρειάστηκε μετάγγιση αίματος). Ακολούθως νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Ο οκτάχρονος πήρε εξιτήριο, αυτή την στιγμή αναρρώνει και τις επόμενες μέρες αναμένεται να δώσει οπτικογραφημένη κατάθεση στην Αστυνομία, η οποία εκτιμάται ότι θα ρίξει φως στα αίτια. Ήδη, η Αστυνομία ξεκίνησε τη λήψη καταθέσεων για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε ο τραυματισμός του μαθητή. Πάντως, ο πατέρας υποστήριξε ότι η διεύθυνση του σχολείου δεν χειρίστηκε σωστά το περιστατικό.

Αναφορικά με την καταγγελία του πατέρα, έλαβαν ενημέρωση τόσο η διεύθυνση του δημοτικού σχολείου, όσο και το Υπουργείο Παιδείας. Από την πλευρά της, η Διεύθυνση του Δ΄Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου επιβεβαιώνει τον σοβαρό τραυματισμό του μαθητή, διαψεύδει όμως ότι προηγήθηκε μπούλινγκ σε βάρος του. «Τα παιδιά έσπρωξαν με φόρα την πόρτα κι έπεσε το γυαλί στο μαθητή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο οι δάσκαλοι κρατούσαν την αρτηρία του παιδιού και προσπάθησαν με όλη τους την δύναμη να τον κρατήσουν στη ζωή», αναφέρθηκε εκ μέρους της διεύθυνσης. Να σημειωθεί, ότι υπάρχει παιδονομία στο σχολείο, αλλά άγνωστο γιατί οι συγκεκριμένοι μαθητές που ήταν παρόντες στο επεισόδιο δεν έγιναν αντιληπτοί.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αραδίππου Παύλος Δημητριάδης σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του 8χρονου παιδιού στο Δ Δημοτικό Σχολείο, λέγοντας ότι το περιστατικό έγινε μετά από παιχνίδι με συμμαθητές του και όχι από μπούλινγκ. «Δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα σχολικού εκφοβισμού στα σχολεία μας. Η θέση μας είναι ότι τα παιδιά έπαιζαν, έτρεχαν και ο συγκεκριμένος μαθητής κτύπησε στην πόρτα, έσπασε το γυαλί, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του», σημείωσε ο κ.Δημητριάδης.

 

Η θέση του Υπ. Παιδείας

———————————-

Η προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας Έρνη Σισμάνη χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό» το περιστατικό, το οποίο, σημείωσε, τυγχάνει διερεύνησης από το Υπουργείο Παιδείας και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. «Πρόκειται για πολύ λεπτό θέμα, γι’ αυτό θα πρέπει να τύχει του ανάλογου σοβαρού χειρισμού από όλους», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας δεν είχε ενημερωθεί για το περιστατικό αυτό προηγουμένως, ούτε έχει γίνει αναφορά στην υπηρεσία μας για εκφοβιστική συμπεριφορά από το σχολείο. Είμαστε στη διάθεση της οικογένειας του παιδιού και άλλων μαθητών που ήταν παρόντα στο περιστατικό, εάν το θελήσουν, για κάθε είδους υποστήριξη. Οι ψυχολόγοι θα βρίσκονται στη σχολική μονάδα για να παρέχουν υπηρεσίες σε παιδιά και γονείς».

 

Μεμβράνες ασφαλείας

———————————

Με αφορμή τον τραυματισμό του μαθητή, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης υπέβαλε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας, για ποιο λόγο δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμα σε όλα τα σχολεία παγκυπρίως γυαλιά ασφαλείας ή ειδικές μεμβράνες ασφαλείας, ούτως ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού οποιουδήποτε σε περίπτωση σπασίματός τους.

 

 

 

Send this to a friend