Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Μνήμες και Μαρτυρίες: 50 Χρόνια από την Τουρκική Εισβολή – Εκδήλωση Τιμής και Συγκίνησης στο Λύκειο Λιβαδιών
Μνήμες και Μαρτυρίες: 50 Χρόνια από την Τουρκική Εισβολή – Εκδήλωση Τιμής και Συγκίνησης στο Λύκειο Λιβαδιών

Μνήμες και Μαρτυρίες: 50 Χρόνια από την Τουρκική Εισβολή – Εκδήλωση Τιμής και Συγκίνησης στο Λύκειο Λιβαδιών

Πραγματοποιήθηκε στον χώρο της βιβλιοθήκης του Λυκείου Λιβαδιών, μια συγκινητική ενδοσχολική εκδήλωση μνήμης, για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή.

Η εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και UNESCO του σχολείου, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιβαδιών και την Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού.

Μεταξύ των προσκεκλημένων που τίμησαν την εκδήλωση ήταν οι βουλευτές κ. Χρίστος Σενέκης, κ. Σωτήρης Ιωάννου, κ. Αντρέας Πασιουρτίδης και κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Λιβαδιών κ. Μάριος Αρμένης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Φρόσω Αντωνίου – Κατσή, η κ. Έλενα Περικλέους, Λειτουργός του Υφυπουργείου Πολιτισμού, η κ. Φλώρα Τιμοθέου, Αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού, και η Διευθύντρια του Λυκείου Λιβαδιών κ. Γεωργία Φιλίππου.

 

 

Χαιρετισμούς απηύθυναν η διευθύντρια του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών κυρία Γεωργία Φιλίππου, η Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Π.Γ κυρία Φλώρα Τιμοθέου και η Συντονίστρια Πολιτιστικής Παιδείας του Υφυπουργείου Πολιτισμού κυρία Έλενα Περικλέους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του βιβλίου της κ. Άντρης Αντωνίου «Στον δρόμο για το σπίτι», με τους μαθητές να συμμετέχουν σε μια διαδικτυακή συζήτηση με τη συγγραφέα, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με το έργο της. Στη συνέχεια, οι κ. Γιώργος και κ. Σωτήρα Γενάρη, καθώς και οι κ. Λευτέρης Ελευθερίου και κ. Κυριακή Χριστοδούλου, μοιράστηκαν συγκινητικές μαρτυρίες από τα γεγονότα της εισβολής.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι ποιητικές απαγγελίες των ποιητών κ. Σταύρου Νησιώτη, κ. Μυρούλας Μαππούρα και κ. Ιωάννας Παπαντωνίου, ενώ το μουσικό σχήμα του Λυκείου Λιβαδιών προσέφερε μελωδίες που εντυπωσίασαν το κοινό.

Οι μαθητές που συμμετείχαν με αναγνώσεις αποσπασμάτων από το βιβλίο της κ. Αντωνίου ήταν οι: Αδάμου Αντωνία, Γιουτανή Χαρίκλεια, Θρασυβούλου Ανδρονίκη, Καλησπέρα Χρύσω, Μιχαήλ Αντωνία, Μιχαήλ Ελένη, Όθμαν Μαρία, Αντρόνικ Άντρεα Κοσμίνα, Πογιατζής Παναγιώτης, Φουλή Κριστίν, Χατζίδου Αναστασία και Χριστοδούλου Άννα.

 

 

Το μουσικό σχήμα του σχολείου απαρτιζόταν από τους μαθητές:

Πιάνο: Αντωνία Μιχαήλ (Α11), Αντρέας Στυλιανού (Β11)

Φωνές: Ευριδίκη Νικηφόροφ και Μαρίνα Ελενοδώρου (Β11)

Βιολί: Αναστάση Κλεάνθους (Β33)

Η τεχνική υποστήριξη δόθηκε από τους καθηγητές κ. Χρίστο Αβρααμίδη, κ. Αργύρη Θεοφάνους και τον καθηγητή μουσικής κ. Σοφιανό Χαραλαμπίδη, με τη βοήθεια της μαθήτριας Παναγιώτου Σοφίας (Α11). Την οργάνωση του προγράμματος ανέλαβαν η φιλόλογος κ. Κούλα Γενάρη και ο καθηγητής φυσικής κ. Αντώνης Τσάκωνας, ο οποίος ανέλαβε επίσης τη φωτογράφιση με τη μαθήτρια Μακρή Κυριακή (Β52). Η κ. Άντρη Χαρή είχε την ευθύνη για τη δημιουργία των καλλιτεχνικών έργων.

Η φιλόλογος κ. Κούλα Γενάρη συντόνισε την εκδήλωση, με τη γενική επιμέλεια να ανήκει στην κ. Πολύμνια Πασκοττή και την κ. Ειρήνη Κίτσιου να έχει τη γενική εποπτεία.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία να ενωθούν τρεις γενιές, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα συναισθηματικής έντασης και αναμνήσεων, ενώ η μουσική και η ποίηση συνέβαλαν καθοριστικά στη συγκινητική εμπειρία των παρευρισκομένων.

 

 

Send this to a friend