Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ποινή φυλάκισης 16 ετών επέβαλε χθες το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, εναντίον 22χρονου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση παράνομης εισαγωγής ναρκωτικών.

Ο 22χρονος είχε συλληφθεί, από μέλη της ΥΚΑΝ, στις 4 Ιανουαρίου 2024, όταν μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν στο αυτοκίνητο και την οικία του, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 42 κιλών περίπου.

 

«Μη αποτελεσματικές» χαρακτηρίζει ο Δήμος Λάρνακας τις ενέργειες για αντιμετώπιση συμπλοκών αλλοδαπών στη παραλία των Φοινικούδων, ενώ ζήτησε ήδη συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Υφυπουργό Μετανάστευσης, για εξάλειψη του συγκεκριμένου φαινομένου μετά και τις τελευταίες συμπλοκές του περασμένου Σαββάτου.

 

 

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρεται ότι «με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια θέλει να εκφράσει την έντονη απαρέσκεια του για την επανάληψη αυτών των περιστατικών, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί μετά το προηγούμενο επεισόδιο. Δυστυχώς, οι ενέργειες που είχαν αποφασιστεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν αποδείχθηκαν αποτελεσματικές και το ίδιο περιστατικό επαναλήφθηκε».

Προστίθεται ότι «τα επεισόδια αυτά είναι μεμονωμένα και αφορούν μία μικρή ομάδα ατόμων, οι οποίοι είναι ήδη γνωστοί στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Ωστόσο, οι εν λόγω υπηρεσίες, όπως η Αστυνομία, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και το Υφυπουργείο Μετανάστευσης, δυστυχώς δεν έχουν καταφέρει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξαλείψουν αυτές τις απαράδεκτες παραβατικές συμπεριφορές. Τα περιστατικά αυτά είναι μεμονωμένα και δεν αποτελούν τον κανόνα για την πόλη μας.

Ο Δήμος Λάρνακας «θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να διασφαλίσει τον χαρακτήρα της πόλης, την πολιτιστική της κληρονομιά και την υψηλή ποιότητα ζωής για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες».

Επίσης πριν κλείσουμε να πούμε ότι η Αστυνομία συνέλαβε 17χρονο ασυνόδευτο ανήλικο, από τη Συρία, σε σχέση με τα τελευταία επεισόδια ενώ έπεται και δεύτερη σύλληψη.

Το δεύτερο πρόσωπο έχει απασχολήσει ξανά την Αστυνομία για παρόμοια περιστατικά. Ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τέσσερα πρόσωπα, όλοι από τη Συρία.

 

 

Send this to a friend