Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Όχι» οργανωμένων μαθητών στη διαδήλωση Φειδία για την απαγόρευση των κινητών
«Όχι» οργανωμένων μαθητών στη διαδήλωση Φειδία για την απαγόρευση των κινητών

«Όχι» οργανωμένων μαθητών στη διαδήλωση Φειδία για την απαγόρευση των κινητών

«Όχι» απαντά η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), στην πρόσκληση του ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου για να συμμετάσχει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται για σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 στη 13:00 στην πλατεία Ελευθερία, ενάντια στην απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. 

Μετά από συνεδρίαση του νεοσύστατου Σώματος της Επιτροπής, αποφασίστηκε ότι τα μέλη θα αναμένουν συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου που έχει οριστεί για τις 11 Νοεμβρίου 2024 για να συζητήσουν σειρά θεμάτων που απασχολούν τους μαθητές και αναλόγως του αποτελέσματος, θα αποφασιστούν τυχόν δυναμικά μέτρα.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

 

 

Η ΠΣΕΜ ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΟΜΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΤΗΝ ΠΣΕΜ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ ΤΟΝ ΜΑΗ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ. ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ: ΣΤΟΛΗ, ΤΟ «ΚΥΝΗΓΙ» ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ, Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΛΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΤΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ.

ΘΙΞΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ , ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΣΕΜ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ.

Η ΠΣΕΜ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΚΟΜΙΣΤΡΑ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΜΗΝΩΝ ΚΛΠ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΜΕ.

Σε ανακοίνωση, το Υπουργείο Παιδείας καταδικάζει την προτροπή του ευρωβουλευτή στους μαθητές να απέχουν από τις σχολικές αίθουσες την τελευταία διδακτική περίοδο για να συμμετάσχουν στην διαδήλωση.

«Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) καταδικάζει την προτροπή για διενέργεια διαδήλωσης από μαθητές και μαθήτριες, με αφορμή την ψήφιση των Κανονισμών για περιορισμό της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. Τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά θέτουν σε κίνδυνο το δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών στη μάθηση.

Οι εκπαιδευτικές πολιτικές διαμορφώνονται με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών/μαθητριών και τη διασφάλιση ενός ασφαλούς και αποδοτικού μαθησιακού περιβάλλοντος. Το ΥΠΑΝ διατηρεί ανοιχτό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, περιλαμβανομένων και των μαθητών/μαθητριών, τους/τις οποίους/οποίες καλεί να προσεγγίσουν το θέμα με ωριμότητα και υπευθυνότητα.»

Πηγή: alphanews

Send this to a friend