Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Κακουργιοδικείο Λάρνακας: Στο κελί για 16 χρόνια 22χρονος που πιάστηκε με 42 κίλα κάνναβης
Κακουργιοδικείο Λάρνακας: Στο κελί για 16 χρόνια 22χρονος που πιάστηκε με 42 κίλα κάνναβης

Κακουργιοδικείο Λάρνακας: Στο κελί για 16 χρόνια 22χρονος που πιάστηκε με 42 κίλα κάνναβης

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Καμπάνα» 16 χρόνων επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε νεαρό Αλβανό υπήκοο, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι εκτελούσε χρέη «μεταφορέα ναρκωτικών» επειδή χρωστούσε χρήματα… Ο 21χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος με δική του παραδοχή σε αδικήματα που αφορούν εισαγωγή ναρκωτικών και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα άτομα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όπως αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, στις 4 περασμένου Ιανουαρίου ο κατηγορούμενος μετέβη στα γραφεία ιδιωτικής εταιρείας ταχυμεταφορών στη Λάρνακα για να παραλάβει τρία κιβώτια που στάλθηκαν από το εξωτερικό, συνολικού βάρους περίπου 60 κιλών. Πάνω στα κιβώτια αναγράφονταν οι λέξεις «Christmas Gifts» (Χριστουγεννιάτικα δώρα).

 

 

Η ΥΚΑΝ είχε πληροφορίες για το συγκεκριμένο άτομο, γι΄ αυτό και τον έθεσε υπό διακριτική παρακολούθηση. Μετά την παραλαβή των επίδικων κιβωτίων, ο κατηγορούμενος τα έβαλε στο αυτοκίνητό του και μετέβη στο διαμέρισμά του, στην επαρχία Λάρνακας. Την ίδια μέρα, λίγη ώρα αργότερα, ο 21χρονος θεάθηκε να κατεβάζει από το διαμέρισμά του τρεις πράσινες νάιλον σακούλες σκουπιδιών και να τις τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του. Μόλις ξεκίνησε το όχημα, ανακόπηκε από τους άνδρες της ΥΚΑΝ και μετά από έρευνα που έγινε στις σακούλες διαπιστώθηκε ότι αυτές περιείχαν συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους περίπου 20 κιλών. Ο ίδιος έδωσε την συγκατάθεσή του και ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμά του, όπου βρέθηκαν κι άλλες συσκευασίες κάνναβης βάρους περίπου 21 κιλών.

Όλη η κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών ήταν συνολικού βάρους 41 κιλών και 21 γραμμαρίων. Το υπόλοιπο περιεχόμενο των κιβωτίων που παραλήφθηκαν από την εταιρεία ταχυμεταφορών ήταν άλλα αντικείμενα. Ανακρινόμενος, ο 21χρονος ισχυρίστηκε ότι θα παρέδιδε τα ναρκωτικά σε άγνωστό του πρόσωπο. Ανέφερε, επίσης, ότι άλλα άτομα τον εξανάγκασαν να εκτελεί χρέη «μεταφορέα ναρκωτικών», προκειμένου να εξοφλήσει τα χρέη του…

Επιβάλλοντας την ποινή των 16 χρόνων, το Κακουργιοδικείο επανέλαβε την συχνότητα με την οποία διαπράττονται τέτοιου είδους αδικήματος, σημειώνοντας ότι ο κατηγορούμενος ήταν μέρος της αλυσίδας που θα διοχέτευε στην κοινωνία την κατασχεθείσα ποσότητα.

 

Send this to a friend