Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Δήμος Λάρνακας: «Αναποτελεσματικές οι ενέργειες για τους ασυνόδευτους μετανάστες»
Δήμος Λάρνακας: «Αναποτελεσματικές οι ενέργειες για τους ασυνόδευτους μετανάστες»

Δήμος Λάρνακας: «Αναποτελεσματικές οι ενέργειες για τους ασυνόδευτους μετανάστες»

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την έντονη απαρέσκειά του για την επανάληψη περιστατικών βίας, με «πρωταγωνιστές» ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες, παρά τα μέτρα που λήφθηκαν, εξέφρασε ο Δήμος Λάρνακας με αφορμή τα τελευταία επεισόδια, που έλαβαν χώρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (19/10) στην παραλία των Φοινικούδων.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, οι ενέργειες που αποφασίστηκαν για αντιμετώπιση του προβλήματος με τους ανήλικους μετανάστες μετά το πρώτο επεισόδιο βίας που προηγήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα δυστυχώς δεν αποδείχθηκαν αποτελεσματικές.

 

 

Παρόλο που ο Δήμος Λάρνακας χαρακτηρίζει τα επεισόδια αυτά «μεμονωμένα», που αφορούν μια μικρή ομάδα ατόμων γνωστών στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, εντούτοις παρατηρεί πως η Αστυνομία, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και το Υφυπουργείο Μετανάστευσης ακόμα δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξαλείψουν τις απαράδεκτες αυτές παραβατικές συμπεριφορές στο παραλιακό μέτωπο και στο κέντρο της πόλης.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι ήδη έχει ζητήσει συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Υφυπουργό Μετανάστευσης, προκειμένου να απαιτήσει την λήψη συγκεκριμένων και οριστικών μέτρων για αντιμετώπιση των περιστατικών βίας. «Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι τα περιστατικά αυτά είναι μεμονωμένα και δεν αποτελούν τον κανόνα για την πόλη μας. Η Λάρνακα, ειδικά αυτή την περίοδο, σφύζει από ζωή, με ντόπιους και ξένους επισκέπτες να συνυπάρχουν αρμονικά και να απολαμβάνουν την μοναδική κουλτούρα και φιλοξενία της πόλης. Ο δήμος θα συνεχίσει να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να διασφαλίσει τον χαρακτήρα της πόλης, την πολιτιστική της κληρονομιά και την υψηλή ποιότητα ζωής για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Σύλληψη 17χρονου

—————————

Στο μεταξύ, η Αστυνομία «φόρεσε χειροπέδες» σε 17χρονο ασυνόδευτο ανήλικο, από τη Συρία, σε σχέση με τα τελευταία επεισόδια στις Φοινικούδες, ενώ καταζητεί δεύτερο πρόσωπο, επίσης17 χρόνων, από τη Συρία.  Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ. Όπως φαίνεται από το οπτικοακουστικό υλικό που εξασφάλισε η Αστυνομία, οι νεαροί πιάστηκαν στα χέρια και άρχισαν να ρίχνουν καρέκλες από παρακείμενα καφεστιατόρια. Στη σκηνή έσπευσαν αστυνομικοί, αλλά οι ταραξίες πρόλαβαν να  τραπούν σε φυγή.

Διαπιστώθηκε ότι γύρω στα 10 νεαρά άτομα αραβικής καταγωγής άρχισαν να διαπληκτίζονται με άλλους πέντε αλλοδαπούς που εκτιμάται ότι ήταν τουρίστες, οι οποίοι εκείνη την στιγμή βρισκόντουσαν σε εστιατόριο. Από την συμπλοκή προκλήθηκαν ζημιές σε καρέκλες και τραπεζάκια παρακείμενου εστιατορίου. Για το συμβάν δεν έγινε καταγγελία στην Αστυνομία. Από τις εξετάσεις που έγιναν προκύπτει ότι ορισμένοι από τους ασυνόδευτους ανήλικους που είχαν εμπλοκή στα επεισόδια του Σαββάτου συμμετείχαν και σε άλλες συμπλοκές.

Send this to a friend