Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Από μία κλοπή εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας προσώπων στη Λάρνακα
Από μία κλοπή εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας προσώπων στη Λάρνακα

Από μία κλοπή εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας προσώπων στη Λάρνακα

Το γραφείο καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων της Κυπριακής Αστυνομίας, προχώρησε στην εξάρθρωση κυκλώματος που δρούσε στην Κύπρο.

Μιλώντας για το θέμα στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση η Επικεφαλής του Γραφείου, Ελένη Μιχαήλ, είπε πως το Γραφείο μελετά υπόθεση που αφορά οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών αφρικανικής καταγωγής.

Για την ώρα όπως είπε έχουν γίνει δύο συλλήψεις γυναικών. Εναντίον της πρώτης συλληφθείσας εκδόθηκε διάταγμα 8ήμερης κράτησης, και εναντίον της δεύτερης συλληφθείσας διάταγμα 7ήμερης κράτησης.

 

 

Οι εξετάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και εξασφαλίζονται νέες μαρτυρίες, ενώ στην υπόθεση φαίνεται, όπως είπε η κ. Μιχαήλ να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Αναφερόμενη στο ιστορικό της υπόθεσης, είπε πως όλα ξεκίνησαν με μία καταγγελία κλοπής που έγινε στο ΤΑΕ Λάρνακας. Ο αστυνομικός που δέχθηκε την καταγγελία από την κοπέλα αφρικανικής καταγωγής, εντόπισε στην κοπέλα σημάδια θυματοποίησης και ενημέρωσε το γραφείο μας.

Ακολούθως τα μέλη του γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων είχαν συνάντηση με την κοπέλα, όπου εντόπισαν ισχυρές ενδείξεις θυματοποίησης σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Στη συνέχεια το θύμα μεταφέρθηκε με τη συνδρομή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας σε χώρο ασφαλισμένο και εξασφαλίστηκε η μαρτυρία εναντίον της πρώτης ύποπτης και από την πρώτη ύποπτη η Αστυνομία οδηγήθηκε στη δεύτερη ύποπτη.

Πρόκειται, όπως είπε η κ. Μιχαήλ, για ομοεθνείς του θύματος οι οποίες είχαν ενεργό ρόλο στη στρατολόγησή της από τη χώρα καταγωγής μέχρι και τον χώρο όπου γινόταν η εκμετάλλευσή της.

Στόχος του Γραφείου, πρόσθεσε, είναι να εξιχνιάσουν την υπόθεση από τη χώρα που άρχισε η στρατολόγηση μέχρι και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή alphanews

Send this to a friend