Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Βραβεύθηκαν αριστούχοι νέοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Κυρά Μόρφου
Βραβεύθηκαν αριστούχοι νέοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Κυρά Μόρφου

Βραβεύθηκαν αριστούχοι νέοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Κυρά Μόρφου

Η επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Άννα Αριστοτέλους απηύθυνε χαιρετισμό σε τελετή βράβευσης αριστούχων νέων με καταγωγή από την κατεχόμενη Κυρά Μόρφου.

Ανέφερε ότι μέσα από την εκδήλωση αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η αριστεία των νέων, μαθητών/τριών και φοιτητών/τριών, οι οποίοι διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

“Αυτή η πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου, τους οποίους συγχαίρουμε, αναδεικνύει την αξία της παιδείας ως θεμελιώδους πυλώνα για την πρόοδο της κοινωνίας και της πατρίδας μας, αλλά και τον σημαντικό ρόλο της στην ενίσχυση των προσπαθειών μας για επιστροφή στα κατεχόμενα χωριά μας”, ανέφερε.

 

 

Η κ. Αριστοτέλους είπε επίσης ότι η επιμονή, η θέληση και η σκληρή δουλειά, η συνέπεια και η ατέρμονη προσπάθεια των νέων για υλοποίηση των στόχων τους είναι άξια επαίνου και αποτελεί παράδειγμα για όλους, προσθέτοντας ότι είναι η ζωντανή απόδειξη ότι με προσήλωση και αφοσίωση κάθε στόχος μπορεί να επιτευχθεί, αρκεί  ο κάθε ένας να πιστέψει στον στόχο του, στις δυνατότητές του, αλλά και στα όνειρά του.

Είπε επίσης ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις διατηρούμε άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής και στη συλλογική μνήμη τους ανθρώπους και τους τόπους που χάσαμε, αποτίνουμε ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωές μας, αγνοούμενους και πεσόντες, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε το μήνυμα της αδιάλειπτης συνέχειας και αντίστασης, με οδηγό την παιδεία και την αριστεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend