Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πώς σχολιάζουν οι μαθητές την απόφαση για απαγόρευση των κινητών, έντονο το ΑΚΕΛ
Πώς σχολιάζουν οι μαθητές την απόφαση για απαγόρευση των κινητών, έντονο το ΑΚΕΛ

Πώς σχολιάζουν οι μαθητές την απόφαση για απαγόρευση των κινητών, έντονο το ΑΚΕΛ

Συμφωνεί με την απαγόρευση των κινητών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για τους μαθητές Γυμνασίου το ΑΚΕΛ, διαφωνεί ωστόσο στην απαγόρευσή τους για τους μαθητές του Λυκείου, καθώς θεωρεί πως θα έπρεπε να μπορούν να τα χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, αλλά όχι στην τάξει, σε συγκεντρώσεις και σε εκδηλώσεις.

Το ΑΚΕΛ μάλιστα κατέθεσε και σχετική τροπολογία η οποία δεν πέρασε, με τον Βουλευτή Χρίστο Χριστοφίδη, να σχολιάζει την εν λόγω εξέλιξη στην εκπομπή Alpha Καλημέρα.

«Πρέπει όλοι μας και κυρίως το ΥΠΑΝ, να σταματήσει να χτυπά και να σταματήσουν όλοι να φτύνουν πάνω στα παιδιά μας. Τα παιδιά μας δεν είναι όλα παραβατικά, δεν βγαίνουν έξω το διάλειμμα για να παίξουν κουμάρι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι νέοι και γενικά ομάδες της κοινωνίας.

 

 

Η απαγόρευση των κινητών ισχύει εδώ και πολλά χρόνια εντός της τάξης. Τα παιδιά των 17-18 ετών, θεωρούμε ότι είναι υπερβολικά ανώριμοι στο Λύκειο για να χρησιμοποιούν το κινητό τους στο διάλειμμα…».

Αντίθετοι είναι πάντως οι μαθητές σχετικά με την απόφαση για απαγόρευση των κινητών στα σχολεία, με τον Πρόεδρο της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών, Αποστόλη Αποστόλου, να λέει στην εκπομπή Alpha Καλημέρα πως δεν θεωρεί πως η απαγόρευσή τους θα δώσει λύση στο κοινωνικό φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

«Αυτό το φαινόμενο έχει θέσει βαθιά τις ρίζες του μέσα στην κοινωνία. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι μέσω μέτρων που θα στοχεύουν στην αλλαγή της νοοτροπίας της κοινωνίας».

 

Send this to a friend