Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ξύλο μέχρι τελικής πτώσης σε Γυμνάσιο, σοκαριστικές εικόνες (βίντεο)
Ξύλο μέχρι τελικής πτώσης σε Γυμνάσιο, σοκαριστικές εικόνες   (βίντεο)

Ξύλο μέχρι τελικής πτώσης σε Γυμνάσιο, σοκαριστικές εικόνες (βίντεο)

Σοκ και προβληματισμό προκαλεί βίντεο που ήρθε στα χέρια του ALPHA και της εκπομπής Alpha Καλημέρα στο οποίο δύο μαθητές Γυμνασίου φαίνονται να έχουν κλείσει ραντεβού για… ξύλο.

Το βίντεο που είναι αρκετά μεγάλης διάρκειας και το οποίο έτυχε επεξεργασίας για ευνόητους λόγους, πριν δημοσιευθεί, δείχνει τους μαθητές να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα ανελέητου ξύλου και γύρω τους θεατές να παρακολουθούν αμέτοχοι.

Στο στούντιο της εκπομπής βρέθηκαν σήμερα για να σχολιάσουν το συμβάν, η Ανώτερη Εκπαιδευτική Ψυχολόγος του Υπ. Παιδείας, Δρ. Χριστίνα Ιωάννου, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοΐζος Κωνσταντίνου.

Παίρνοντας τον λόγο η κ. Ιωάννου, είπε πως για το περιστατικό έγινε διερεύνηση και η διεύθυνση του σχολείου έδρασε άμεσα.

Η κ. Ιωάννου επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι δεν ενημερώθηκε η Αστυνομία, εξηγώντας πως προτεραιότητα του Σχολείου δεν ήταν να καταγγείλει τα παιδιά, αφού υπήρχαν άλλα πράγματα που έπρεπε να κάνει πρώτα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι έχει σημασία η ώρα που έγινε το περιστατικό, αν έγινε δηλαδή κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ή κατά τη διάρκεια σχολικής περιόδου. Πάνω σε αυτό η κ. Ιωάννου διευκρίνισε ότι το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη σχολική διάρκεια, γι’ αυτό και οι εφημερεύοντες και η Διεύθυνση του σχολείου έδρασαν άμεσα. Ωστόσο, είπε η κ. Ιωάννου, οι εφημερεύοντες δεν είναι αστυνομικοί, θα συμβούν πράγματα στην αυλή και όταν συμβούν πρέπει να γίνει άμεση παρέμβαση, κι αυτό έγινε σε αυτό το περιστατικό.

Παίρνοντας ξανά τον λόγο ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι δεν μπορεί να υπάρχει σε κάθε τετραγωνικό μέτρο του σχολείου εκπαιδευτικός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση «έχουμε να κάνουμε με μαθητική παραβατικότητα και το σχολείο θα πρέπει να τη διαχειριστεί το ίδιο, όσο βίαιη κι αν είναι, και να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες που υπάρχουν στο Υπ. Παιδείας για να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα». Κανένα σχολείο δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχει παραβατικότητα, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοΐζος Κωνσταντίνου ανέφερε από την πλευρά του πως οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία σώα και αβλαβή και θέλουν τα παραλαμβάνουν σώα και αβλαβή. Η ευθύνη για το τι συμβαίνει μέσα στις σχολικές μονάδες, «βαραίνουν το Υπουργείο και τις Διευθύνσεις των Σχολείων. Εκείνος που παρεκτρέπεται υπάρχουν νόμοι, κανόνες, που πρέπει να εφαρμόζονται και πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες τιμωρίες. Εκείνοι που χρειάζονται στήριξη θα την έχουν». Να συμβαίνει κάτι εντός σχολικού χώρου για αρκετή ώρα και να λέμε μετά ότι τρέξαμε να κάνουμε τις διαδικασίες, αυτό δεν μας ικανοποιεί, είπε ο κ. Κωνσταντίνου για να προσθέσει ότι αν ήταν κάποιος εκεί θα το είχε αποτρέψει. «Δεν απαλλάσσονται ούτε οι μαθητές, ούτε οι θεατές, αλλά αν κάναμε όλοι σωστά τη δουλειά μας, δεν θα εξελισσόταν όπως εξελίχθηκε», είπε.

Δρ. Χριστίνα Ιωάννου
«Υπήρχε μία κατάσταση την οποία γνώριζε εκ των προτέρων η διεύθυνση και είχε ήδη πάρει κάποια μέτρα. Υπήρξε πρόληψη από το σχολείο, οι κανονισμοί λειτουργίας Μέσης Εκπαίδευσης ακολουθήθηκαν, κάνεις κάποια πιο ήπια πράγματα και προχωράς. Τώρα είναι στο μάξιμουμ της ποινής κάποια πράγματα. Έχουμε να κάνουμε με έφηβους. Έχουμε 100.000 μαθητές, κάποια περιστατικά μπορεί να συμβαίνουν που είναι πολύ φυσιολογικό. Εμείς ως Υπουργείο έχουμε αναγνωρίσει ότι υπάρχουν αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές»

Ο κ. Κωνσταντίνου έκανε έκκληση πάντως προς τους εκπαιδευτικούς «να κάνουν τη δουλειά τους, να μην φοβούνται», διαβεβαιώνοντας ότι και οι Γονείς θα είναι δίπλα τους. Ωστόσο «μας ενοχλεί να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί, εκεί θα αντιδράσουμε», πρόσθεσε.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Χρίστος Χριστοφίδης, σε παρέμβασή του είπε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε έναν εκπαιδευτικό ψυχολόγο για κάθε 1800 μαθητές. Αυτοί εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να κάνουν ιδιαίτερη δουλειά, είπε. «Το Υπουργείο προσπαθεί να στελεχώσει τις ομάδες άμεσης παρέμβασης. Υπάρχει υποστελέχωση. Αν δεν υπάρξει ουσιαστική στήριξη στα παιδιά μας, δεν θα χτυπηθεί αυτό το φαινόμενο στη ρίζα του», σημείωσε.

Send this to a friend