Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επιστολή Πρόδρομου Αλαμπρίτη προς Άγγελο Χατζηχαραλάμπους ζητώντας εξηγήσεις για αδικίες και όχι μόνο…
Επιστολή Πρόδρομου Αλαμπρίτη προς Άγγελο Χατζηχαραλάμπους ζητώντας εξηγήσεις για αδικίες και όχι μόνο…

Επιστολή Πρόδρομου Αλαμπρίτη προς Άγγελο Χατζηχαραλάμπους ζητώντας εξηγήσεις για αδικίες και όχι μόνο…

Γραπτή επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής Λάρνακας Πρόδρομος Αλαμπρίτης προς τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Άγγελο Χατζηχαραλάμπους σχετικά με τη φορολογία που χρεώθηκαν άδικα οι κάτοικοι της Επαρχίας Λάρνακας το Β’ εξάμηνο του έτους και κλήθηκαν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό που αναλογεί για το έτος, χωρίς καν να έχουν αρχίσει οι εργασίες του αποχετευτικού στις περιοχές τους.

Επίσης, μέσα από την επιστολή ζητείται η άποψη του οργανισμού για την άρση της αδικίας που επωμίζονται οι κάτοικοι της Επαρχίας Λάρνακας να πληρώνουν διπλά τα κατασκευαστικά έργα του αποχετευτικού (τόσο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και την έκδοση των αδειών ανάπτυξης όσο και κάθε χρόνο με την ετήσια χρέωση).

Επίσης, ζητήθηκαν οι μελέτες στις οποίες στηρίχθηκαν οι αναφορές του προέδρου που ανεβάζουν το κόστος του αποχετευτικού από 50 εκ. το 2008 σε 270 εκ. το 2024 και αν οι μελέτες αφορούν την ίδια τεχνολογία και προδιαγραφές του αποχετευτικού συστήματος και τις ίδιες περιοχές ανάπτυξης.

 

 

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς: Πρόεδρο Επαρχιακού Οργανισμού Λάρνακας

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, κ. Άγγελο Χατζηχαραλάμπους

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας και μια παραγωγική και αποδοτική θητεία. Μετά τον χθεσινό απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της θητείας σας, παρακαλώ όπως:

1.Αποσταλεί γραπτώς η οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη χρέωση των πολιτών στις νέες περιοχές που εντάχθηκαν στο αποχετευτικό(Αραδίππου,Λειβάδια,Πύλα και Ορόκλινη) για το Β’ εξάμηνο του έτους, με χρέωση του ποσού που αναλογεί για ολόκληρο το έτος.

2.Πότε προβλέπεται να ξεκινήσουν τα έργα της Δ’ φάσης του Αποχετευτικού και ποιο είναι το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης;

3.Παρακαλώ όπως μου αποσταλεί η μελέτη που είχε γίνει στο παρελθόν, κατά την οποία το κόστος της Δ’ φάσης υπολογιζόταν στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ποιες περιοχές καλύπτει ο τότε σχεδιασμός;

4.Επιπλέον, θα ήθελα να λάβω αντίγραφο της αναθεωρημένης μελέτης για τη Δ’ φάση. Ποιες περιοχές καλύπτει η νέα αυτή μελέτη και ποιες είναι οι προδιαγραφές και τα έργα που ανεβάζουν το κόστος στα 270 εκατομμύρια ευρώ που προγραμματίζονται; Επίσης οι προδιάγραφες του έργου και η τεχνολογία που χρησιμοποιηθεί θα είναι η ιδιά.

5.Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστεί η αδικία που παρατηρείται, όπου οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για τα κατασκευαστικά σχέδια κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των τεμαχίων (οικοπεδοποίηση) και εν συνεχεία να καταβάλλουν εκ νέου ποσά κάθε χρόνο για τα ίδια κατασκευαστικά σχέδια; Θεωρώ ότι το ποσό αυτό που πληρώνεται κάθε χρόνο για τα κατασκευαστικά θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά σε όσους πλήρωσαν κατά την διάρκεια της ανάπτυξής αφού κατασκεύασαν και επιβαρυνθήκαν με το συγκεκριμένο κόστος.

6.Για πόσα χρόνια αναμένεται να συνεχίζουν οι πολίτες να πληρώνουν κατασκευαστικό κόστος του αποχετευτικού ;

Καλή συνέχεια στο έργο σας.

Σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση,

Πρόδρομος Αλαμπρίτης Βουλευτής Λάρνακας

Send this to a friend