Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ Η Λουίζα Σοφοκλέους από τη Λάρνακα γυναίκα της χρονιάς στην κατηγορία Τράπεζα Κύπρου Καινοτομία
Η Λουίζα Σοφοκλέους από τη Λάρνακα γυναίκα της χρονιάς στην κατηγορία Τράπεζα Κύπρου Καινοτομία

Η Λουίζα Σοφοκλέους από τη Λάρνακα γυναίκα της χρονιάς στην κατηγορία Τράπεζα Κύπρου Καινοτομία

Το βραβείο απέμειναν η Χριστίνα Αγαθαγγέλου, Deputy CFO Financial Control της Τράπεζας Κύπρου, και o Νικόλας Κυθρεώτης, Εκτελεστικός Διευθυντής Intercollege.

Η 5η απονομή της λαμπερής βραδιάς των 19ων βραβείων “Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2024” που παρουσίασε η Estée Lauder ήταν το βραβείο στην κατηγορία “Τράπεζα Κύπρου Καινοτομία 2024” και το βραβείο παρέλαβε η Λουΐζα Σοφοκλέους.

 

 

ΛΟΥΪΖΑ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

 

 

WHO IS WHO: Σπούδασε Εφαρμοσμένα μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Βιοιατρική Μηχανική από το Imperial College London και Διδακτορικού από το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πριν επιστρέψει στην Κύπρο εργάστηκε για κάποιο διάστημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στο Λονδίνο. Από το 2012 ανήκει στην ερευνητική ομάδα του Ερευνητικού Κέντρου Τεχνολογίας Ευφυών Συστημάτων και Δικτύων – Κοίος, του Πανεπιστημίου Κύπρου ως υποψήφια διδάκτορας. Έλαβε μέρος σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα και εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Πανεπιστήμιο Uclan Cyprus.

Το 2019 συν ίδρυσε την κυπριακή start-up επιχείρηση τεχνολογίας τροφίμων THE MIGHTY KITCHEN ως υπεύθυνη τεχνολογίας, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης και παραγωγής εναλλακτικών προϊόντων κρέατος κοτόπουλου, με βάση φυτικά υλικά, τα οποία προωθεί στην εγχώρια αλλά και διεθνή αγορά. Η σύλληψη της αρχικής ιδέας έγινε στα πλαίσια του διαγωνισμού Climate Launchpad, ενός από τους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς πράσινης ιδέας. Ακολούθησε η έγκριση στο πρόγραμμα SEED – “Development of Internationally Competitive Innovative Products and Services by STARTUPs”, με φορέα το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙΔΕΚ), στα πλαίσια του οποίου υλοποιήθηκαν επιτυχώς τα πρώτα στάδια παραγωγής και ελέγχου των προϊόντων και ακολούθησαν τα στάδια εξεύρεση χρηματοδοτήσεων και αγορών. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των προϊόντων γίνεται από την καταρτισμένη ομάδα της εταιρείας στο ερευνητικό εργαστήριο στην Κύπρο, ενώ η διαδικασία συμπληρώνεται με την τελική βιομηχανική παραγωγή, συσκευασία και πιστοποίηση των προϊόντων η οποία διεξάγεται σε συνεργαζόμενη εξειδικευμένη μονάδα παραγωγής στην Ολλανδία.

Το 2023, η εταιρεία κατέκτησε πολλαπλά βραβεία ποιότητας σε Κύπρο Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο. Κατέλαβε την πρώτη θέση στο Βig Business Break διαγωνισμό της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών IFE 2023 (International Food & Drink Event) στην Αγγλία και απέσπασε αρκετά βραβεία για τα προϊόντα στις αγορές που δραστηριοποιείται. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η βράβευση από την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με το βραβείο καινοτομίας για τον τομέα της μεταποίησης. Σε προσωπικό επίπεδο συμμετείχε σε διάφορα προγράμματα και δράσεις προώθησης της καινοτομίας και της γυναικείας επιχειρηματικότητας καθώς και της ενασχόλησης των κοριτσιών με STEM.

Send this to a friend