Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κυριακού για νέο σκάνδαλο: «Οι Μοναχοί εφάρμοσαν μια έξυπνη γι’ αυτούς τακτική»
Κυριακού για νέο σκάνδαλο: «Οι Μοναχοί εφάρμοσαν μια έξυπνη γι’ αυτούς τακτική»

Κυριακού για νέο σκάνδαλο: «Οι Μοναχοί εφάρμοσαν μια έξυπνη γι’ αυτούς τακτική»

Κάλεσμα στην Ιερά Σύνοδο να βγει μπροστά και να «καθαρίσει» μια και καλή προβληματικές περιπτώσεις ιερωμένων απευθύνει ο Θεόδωρος Κυριακού.

Ο θεολόγος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα στον απόηχο των καταγγελιών για δυο άλλους κληρικούς του περιβάλλοντος του Μητροπολίτη Ησαΐα αναφορικά με θέματα ηθικής.

Πρόκειται για τα ντοκουμέντα της ασημί βαλίτσας που οι καθαιρεμένοι μοναχοί του Αββακούμ παρουσίασαν ενώπιον των Συνοδικών. Όπως μηνύματα sms, με αποκαλυπτικούς διαλόγους που καίνε συγκεκριμένο αρχιμανδρίτη.

 

 

Οι αναρτήσεις σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον Μητροπολίτη Ταμασού να ζητά τη διεξαγωγή έρευνας.

Διαβάστε επίσης:

Νέοι ροζ διάλογοι κλονίζουν την Εκκλησία, έρευνα ζήτησε ο Ησαΐας (ΒΙΝΤΕΟ)
Όπως ανέφερε ο κ. Κυριακού, στην αρχή του σκανδάλου Αββακούμ, οι Μοναχοί επέλεξαν να μην καταθέσουν αυτά τα στοιχεία, εφαρμόζοντας πιθανόν μια «έξυπνη» για αυτούς τακτική, θεωρώντας ενδεχομένως ότι καταθέτοντας τα εκ των υστερών ενδεχομένως να λειτουργούσε υπέρ τους.

Σχολιάζοντας παράλληλα ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι πλέον απόλυτος. «Ό,τι φτάνει στο Δικαστηριο πρέπει να διερευνάται».

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακού, μετά και από αυτή την καταγγελία, επιβάλλεται η Ιερά Σύνοδος να αποταθεί στα μέλη της, και όσοι Αρχιερείς έχουν προβληματικές περιπτώσεις ιερέων στις Μητροπόλεις του να τις καταγγέλου. Σχολιάζοντας ότι δίνεται μια ευκαιρία για ολιστική κάθαραση στον χώρο της Εκκλησίας.

«Όποιος καλύπτει δικούς του, να είναι εκτεθειμένος ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Δεν μπορεί άλλο να ταλαιπωρηθεί η Εκκλησία για αυτά τα θέματα».

Καλώντας καταληκτικά τον Αρχιεπίσκοπο να συγκαλέσει Ιερά Σύνοδο και να ζητήσει όπου υπάρχουν προβλήματα, αυτά να φτάσουν ενώπιον της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης

«Για να τελειώνουμε. Δεν αντέχει η Εκκλησία άλλο σκανδαλισμό», σημείωσε καταληκτικά ο Θεόδωρος Κυριακού.

 

Send this to a friend