Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αρχές του 2026 παραδίδεται το Πολυλειτουργικό Πάρκο Αγίας Νάπας
Αρχές του 2026 παραδίδεται το Πολυλειτουργικό Πάρκο Αγίας Νάπας

Αρχές του 2026 παραδίδεται το Πολυλειτουργικό Πάρκο Αγίας Νάπας

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε τροχιά υλοποίησης μπήκε το Πολυλειτουργικό Πάρκο του Δήμου Αγίας Νάπας, που προγραμματίζεται στην περιοχή Κατάσπηλα. Πρόσφατα υπεγράφη η σύμβαση για εκτέλεση του έργου με την ανάδοχο εταιρεία Wade Adams Contracting (Cyprus) Ltd, με το κόστος να ξεπερνά τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ (4.210.052 συν ΦΠΑ). Την σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου και ο διευθυντής της εταιρείας Θεοχάρης Κωνσταντίνου.

Πρόκειται για έργο έκτασης 34.000 τ.μ., που γειτνιάζει με το κέντρο της Αγίας Νάπας, το οποίο αναμένεται να μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου και σε χώρο αναψυχής για τους δημότες και τους επισκέπτες. Το πάρκο αποτελεί μέρος της Τελικής Μελέτης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Αγίας Νάπας για την αναβάθμιση του παραδοσιακού αστικού κέντρου.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αρχική μελέτη είχε εκπονηθεί το1999, αλλά επικαιροποιήθηκε το 2019… Ο δήμαρχος Χρ. Ζαννέττου δήλωσε ότι το έργο αυτό θα συνδέει το αστικό κέντρο της Αγ. Νάπας από την ανατολή μέχρι τη δύση και θα βρίσκεται σε μια στρατηγική τοποθεσία, όπου οι τουρίστες από όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής θα μπορούν να το επισκεφθούν πεζοί.

«Θα είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας, διότι θα προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες στον δημότη και τον τουρίστα. Θα περιλαμβάνει κεντρική πλατεία, εκδρομικό χώρο με στεγασμένα κιόσκια και καντίνα, παιδότοπο με διάφορα παιγνίδια, χώρο για υπαίθρια μαθήματα, τεχνητή λίμνη, βοτανικό κήπο και χώρο θέασης στο ψηλότερο σημείο του πάρκου με πανοραμική θέα προς την θάλασσα.

Θα περιλαμβάνει, επίσης, υπαίθρια καταστήματα για πώληση τοπικών προϊόντων όταν θα διεξάγονται εκδηλώσεις, πεζογέφυρα που θα συνδέει την είσοδο προς τον κύριο χώρο του πάρκου, 50 χώρους στάθμευσης και άλλους χώρους στάθμευσης για ΑμεΑ καθώς και κτήρια διευκολύνσεων του κοινού», σημείωσε ο δήμαρχος. Κατά την υπογραφή των συμβολαίων αναφέρθηκε, ακόμα, ότι το πάρκο θα συμβάλει στην προστασία κι ενίσχυση της βιοποικιλότητας, της άγριας ζωής και του περιβάλλοντος. Τα δέντρα και οι θάμνοι που θα αφαιρεθούν για σκοπούς κατασκευής του πάρκου, θα μεταφυτευτούν σε νέα σημεία, ενώ στις περιπτώσεις των ειδών που δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφύτευσης τους, θα αναπληρωθούν με νέα είδη σε μεγαλύτερους αριθμούς.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της αναδόχου εταιρείας Θ. Κωνσταντίνου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εταιρεία του θ’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Δήμου Αγ. Νάπας και θα παραδώσει το έργο στην ώρα του. Το Πολυλειτουργικό Πάρκο Αγίας Νάπας αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 16 μήνες.

Send this to a friend