Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τετραπλό τροχαίο Πρωτοχρονιάς: Σκέψεις για κλήτευση του υπουργού Μεταφορών
Τετραπλό τροχαίο Πρωτοχρονιάς: Σκέψεις για κλήτευση του υπουργού Μεταφορών

Τετραπλό τροχαίο Πρωτοχρονιάς: Σκέψεις για κλήτευση του υπουργού Μεταφορών

Συνεχίζεται, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, η εκδίκαση του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος της Πρωτοχρονιάς που έφερε τον θάνατο σε τέσσερα πρόσωπα, μέλη της ίδιας οικογένειας. Οι μαρτυρίες και όσα ακούγονται στο δικαστήριο είναι συγκλονιστικά, επαναφέροντας μνήμες από την τραγική Πρωτοχρονιά στους συγγενείς των θυμάτων που παρακολουθούν ανελλιπώς τη διαδικασία της δίκης.

Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος έχει ήδη παραδεχθεί τις πέντε από τις δέκα κατηγορίες (μεταξύ αυτών και της αμελούς και επικίνδυνης οδήγησης) και πλέον το βασικό ζήτημα είναι τι θα γίνει με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, βάσει του άρθρο 205 του ποινικού κώδικα.

Ίσως κλητευθεί ο υπουργός

 

 

Πάντως, με την ολοκλήρωση των μαρτύρων κατηγορίας, αναμένεται να υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον κατάλογο μαρτύρων που θα ζητήσει η υπεράσπιση να κλητευθούν στο δικαστήριο. Σύμφωνα με όσα πληροφορείται ο «Π», ο δικηγόρος του κατηγορούμενου προσανατολίζεται να κλητεύσει στο Κακουργιοδικείο ως μάρτυρα τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων,Αλέξη Βαφεάδη. Βασικός λόγος είναι οι δηλώσεις στις οποίες προέβη τις ημέρες μετά το δυστύχημα ο υπουργός σχετικά με την εν λόγω διασταύρωση. Μάλιστα τότε είχε γίνει και συνάντηση με εμπειρογνώμονες του Τμήματος Δημοσίων Έργων, παρουσίαλειτουργών του υπουργείου, σχετικά με την οδική ασφάλεια, όπου παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σε συνέχεια του τετραπλού θανατηφόρου ατυχήματος. Τότε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διασταύρωση, όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση καμερών, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έγινε.

Μάρτυρας: «Σκοτείνιασε η ατμόσφαιρα»

Κατά τη διαδικασία της Δευτέρας, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας επαγγελματίας οδηγός ταξί που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του θανατηφόρου τροχαίου. Ο οδηγός βρισκόταν στη διασταύρωση και συγκεκριμένα επί της οδού Αγίας Αναστασίας και είδε όλα όσα έγιναν μπροστά του. «Σκοτείνιασε η ατμόσφαιρα μπροστά μου. Δεν μπορούσα να δω μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Δεν είδα την κίνηση των δύο οχημάτων προηγουμένως». Ο μάρτυρας, διαβάζοντας την κατάθεσή του, ανέφερε τα συγκλονιστικά που είδε: «Είδα αστραπιαία το όχημα να έρχεται και να πηγαίνει προς τα πάνω και μέσα στη συμβολή ήταν το κόκκινο μικρό αυτοκίνητο, με τα φώτα του να έρχονται προς τα πάνω μου».

Όπως περιέγραψε μία γυναίκα, συνοδηγός στο πίσω από αυτόν όχημα, κατέβηκε στο σημείο και πήγε πρώτη στο όχημα των τεσσάρων θυμάτων: «Απ’ ό,τι διέκρινα, μπροστά στη θέση του οδηγού υπήρχε ένα πρόσωπο αναίσθητο και πίσω είδα ότι υπήρχε και άλλο πρόσωπο, το οποίο μου φάνηκε ότι ανέπνεε».

Την επόμενη μέρα έμαθε από τις ειδήσεις ότι στο κόκκινο αυτοκίνητο υπήρχαν ακόμη δύο άτομα. Δεν πλησίασε καθόλου το διπλοκάμπινο και κανένας από τους επιβαίνοντες σε αυτό δεν κατέβηκε.

Send this to a friend