Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πέραν του 50% οι διαρροές νερού λόγω πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης στην περιφέρεια Λάρνακας
Πέραν του 50% οι διαρροές νερού λόγω πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης στην περιφέρεια Λάρνακας

Πέραν του 50% οι διαρροές νερού λόγω πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης στην περιφέρεια Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η παραλαβή πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης και οι σημαντικές απώλειες νερού, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που «κληρονόμησε» ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Λάρνακας αμέσως μετά την λειτουργία του, τον περασμένο Ιούλιο.

Μιλώντας στην εκδήλωση για τις πρώτες 100 μέρες λειτουργίας του ΕΟΑ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Άγγελος Χατζηχαραλάμπους τόνισε την ανάγκη να γίνει μια σοβαρή αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης σε αρκετές περιοχές της περιφέρειας Λάρνακας, λέγοντας ότι υπάρχουν περιοχές όπου οι διαρροές νερού εξαιτίας βλαβών ξεπερνούν το 50%.

 

 

«Υπάρχουν πάρα πολλές βλάβες στο δίκτυο και είναι πρόκληση για εμάς η εξεύρεση των αναγκαίων πόρων ώστε να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα. Γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και ευελπιστούμε ότι στο προσεχές διάστημα θα μπορέσουμε να τα επιλύσουμε», σημείωσε. Αναφορικά με τον τομέα της Αδειοδότησης της Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας επισήμανε το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, με το πιο μεγάλο κενό, όπως είπε, να παρατηρείται στους λειτουργούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποστελέχωσης που υπάρχει είναι και το γεγονός ότι στην Πολεοδομική Αρχή υπάρχει αυτή την στιγμή μόνο ένας λειτουργός…

Ο Α. Χατζηχαραλάμπους είπε ότι με βάση τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, χρειάζονται άλλα 87 καταρτισμένα άτομα για να στελεχώσουν τον ΕΟΑ Λάρνακας. Σύμφωνα με τους αναλυτικούς πίνακες που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2024 εξυπηρετήθηκαν 6093 πολίτες από τον Οργανισμό, έγιναν 15194 συναλλαγές, ενώ διεκπεραιώθηκαν 10026 αιτήσεις.

Παράλληλα, αρχές Ιουλίου οι εκκρεμούσες πολεοδομικές αιτήσεις ήταν 1709, παραλήφθηκαν από τότε άλλες 554 αιτήσεις, ενώ έχουν διεκπεραιωθεί μόλις 426. Σ’ εκκρεμότητα βρίσκονται 2769 αιτήσεις. Ο ΕΟΑ λειτουργεί σήμερα πέντε γραφεία εξυπηρέτησης του πολίτη στην πόλη κι επαρχία Λάρνακας, ενώ σε λειτουργία βρίσκεται και η 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη. Μόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο η γραμμή αυτή δέχθηκε 9162 κλήσεις.

Υπολειτουργεί η ΟΕΔΑ Κόσιης

——————————————

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας παραδέχθηκε ότι η υφιστάμενη κατάσταση στην ΟΕΔΑ Κόσιης δεν είναι καλή και πως η συγκεκριμένη μονάδα υπολειτουργεί, καθότι, όπως εξήγησε, δεν γίνεται σωστή διαχείριση των αποβλήτων.

Ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους αναφέρθηκε στις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να περιοριστούν τα απόβλητα (είναι μεγάλος ο όγκος τους) που καταλήγουν στην χωματερή. Περαιτέρω, ο κ.Χατζηχαραλάμπους έκανε αναφορά στα επόμενα βήματα και στους στόχους του τοπικού επαρχιακού οργανισμού αυτοδιοίκησης, ζητώντας ταυτόχρονα την στήριξη του κράτους στην επίλυση των διαφορών προβλημάτων. «Ο στόχος μας είναι να δώσουμε καλές και ποιοτικές υπηρεσίες στον κόσμο και θα τον πετύχουμε αυτό τον στόχο», επισήμανε.

Για τον πύργο στις Φοινικούδες

——————————————-

Ο Α. Χατζηχαραλάμπους ρωτήθηκε και για τον πύργο στις Φοινικούδες που προγραμματίζεται από Ρώσο επιχειρηματία, ένα έργο το οποίο πρόσφατα εξασφάλισε την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής. Πρόκειται για κτήριο 28 ορόφων, ύψους 109 μέτρων, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολυτελή διαμερίσματα, επαγγελματικούς χώρους, γραφεία κ.α.

Ο κ.Χατζηχαραλάμπους απάντησε ότι το θέμα θα πάει ενώπιον του Συμβουλίου Παρεκκλίσεων, ενώ η τελική απόφαση για έγκριση ή όχι πολεοδομικής άδειας θα παρθεί αφού προηγουμένως ληφθούν υπόψη και οι απόψεις της τοπικής αρχής (Δήμος Λάρνακας). Προκαταρτική έγκριση για το πολυώροφο κτήριο στις Φοινικούδες έδωσε και το Τμήμα Πολεοδομίας.

 

Send this to a friend