Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα : Απαράδεκτη και αυταρχική η συμπεριφορά της διευθύντριας εις βάρος μαθητή με ΔΕΠΥ
Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα : Απαράδεκτη και αυταρχική η συμπεριφορά της διευθύντριας εις βάρος μαθητή με ΔΕΠΥ

Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα : Απαράδεκτη και αυταρχική η συμπεριφορά της διευθύντριας εις βάρος μαθητή με ΔΕΠΥ

Το διορισμό ερευνώντος λειτουργού για την διερεύνηση πιθανής διάπραξης πειθαρχικών ή/και ποινικών αδικημάτων από διευθύντρια Γυμνασίου, η οποία φέρεται να έδωσε οδηγία, σε συγκεκριμένη καθηγήτρια, να κατάσχει το προσωπικό ημερολόγιο μαθητή με ΔΕΠΥ και να της το παραδώσει, ζητά τo Κλαδικό των Εκπαιδευτικών της «Ισότητας», με επιστολή στην αρμόδια Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου.

Αναφέρεται ότι η διευθύντρια φέρεται να αρνείτο να επιστρέψει το ημερολόγιο στον μαθητή και τον πατέρα του.

«Το παιδί, όπως μας ενημέρωσε ο πατέρας, χρησιμοποιούσε αυτό το ημερολόγιο, με την προτροπή ψυχολόγου, για την καταγραφή περιστατικών που το τάραζαν ή το ενοχλούσαν», προστίθεται.

 

 

Σύμφωνα με το κλαδικό ο πατέρας του μαθητή προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, επικοινώνησε και επισκέφθηκε την διευθύντρια του εν λόγω σχολείου και απέστειλε επιστολή στο ΥΠΑΝ για την διερεύνηση του περιστατικού.

Στην επιστολή της η “Ισότητα” αναφέρει ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη συμπεριφορά από μέρους της διευθύντριας.

Ολόκληρη η επιστολή:

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας και να καταγγείλουμε την απαράδεχτη συμπεριφορά της διευθύντριας του Γυμνασίου , λόγω ενός σοβαρού περιστατικού που αφορά την αντιμετώπιση μαθητή με ΔΕΠΥ.

Η διευθύντρια έδωσε οδηγία, σε συγκεκριμένη καθηγήτρια, να κατάσχει το προσωπικό ημερολόγιο του μαθητή και να της το παραδώσει. Κατόπιν αρνείτο να το επιστρέψει στον μαθητή/πατέρα. Το παιδί, όπως μας ενημέρωσε ο πατέρας, χρησιμοποιούσε αυτό το ημερολόγιο, με την προτροπή ψυχολόγου, για την καταγραφή περιστατικών που το τάραζαν ή το ενοχλούσαν.

Είμαστε από την πρώτη στιγμή ενήμεροι για το περιστατικό, από τον ίδιο τον πατέρα του μαθητή. Συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε, για πρώτη φορά, την Παρασκευή στις 20/09/24. Αφού ο πατέρας ήρθε σε πλήρη συνεννόηση μαζί μας, προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία, επικοινώνησε και επισκέφθηκε την διευθύντρια του εν λόγω σχολείου και απέστειλε επιστολή στο ΥΠΑΝ για την διερεύνηση του περιστατικού. Είχα προσπαθήσει, μάταια, να επικοινωνήσω με την διευθύντρια του εν λόγω σχολείου, άφησα και μήνυμα στην γραμματεία.

Αυτή η ενέργεια συνιστά μια απαράδεκτη συμπεριφορά που παραβιάζει τα δικαιώματα του παιδιού και συγκεκριμένα τα δικαιώματα των παιδιών με ΔΕΠΥ – Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του 2011.

Επιπλέον και από την προηγούμενη σχολική χρονιά, υπήρξαν αναφορές για σκληρή και ανάρμοστη συμπεριφορά της διεύθυνσης, όπως η απαγόρευση του μαθητή να πηγαίνει στην τουαλέτα. Αυτές οι ενέργειες συνιστούν προσβολή. Το σχολείο θα έπρεπε να παρέχει ένα υποστηρικτικό και ασφαλές περιβάλλον για όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως.

Ως Κλαδικό των Εκπαιδευτικών στην Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ, ζητούμε τη διορισμό ερευνώντος λειτουργού για την διερεύνηση του περιστατικού που προκύπτει από την αυταρχική συμπεριφορά της εν λόγω διευθύντριας – για πιθανή διάπραξη πειθαρχικών/ποινικών αδικημάτων. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές, αντιμετωπίζονται με σεβασμό, ευαισθησία και αγάπη.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας για την διερεύνηση αυτού του τόσο σοβαρού περιστατικού.

Send this to a friend