Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Απέσπασαν το ημερολόγιο μαθητή με ΔΕΠΥ, καταγγελία από τον πατέρα στην Αστυνομία
Απέσπασαν το ημερολόγιο μαθητή με ΔΕΠΥ, καταγγελία από τον πατέρα στην Αστυνομία

Απέσπασαν το ημερολόγιο μαθητή με ΔΕΠΥ, καταγγελία από τον πατέρα στην Αστυνομία

Μέχρι την Aστυνομία έφτασε πατέρας παιδιού το οποίο διαγνώστηκε με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα, καταγγέλλοντας την αντιμετώπιση από πλευράς διεύθυνσης του σχολείου προς το παιδί του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο πατέρας ο οποίος ενημέρωσε και το Υπουργείο Παιδείας, καταγγέλλει πως εκπαιδευτικός απέσπασε το προσωπικό ημερολόγιο του παιδιού κι αυτό παραδόθηκε στη Διευθύντρια του σχολείου η οποία αρνείτο να επιστρέψει  το ημερολόγιο.

Ημερολόγιο στο οποίο ο μαθητής κατέγραφε περιστατικά στο σχολικό χώρο που του προκαλούν αναστάτωση μετά από υπόδειξη ψυχολόγου που το παρακολουθεί.

 

 

Σύνδεσμος ΔΕΠΥ Κύπρου

«Είχε ήδη καταγράψει δύο περιστατικά πριν να το πάρει η διευθύντρια το τετράδιο και επειδή δεν του το έδινε το κατάγγειλε στην αστυνομία το περιστατικό για να πάρει πίσω το παιδί το τετράδιο».

Και ενώ αρχικά η αίτηση για μεταγραφή του μαθητή σε άλλο σχολείο απερρίφθη από το υπουργείο Παιδείας, η ένσταση των κηδεμόνων έγινε αποδεκτή και από σήμερα φοιτά σε άλλο σχολείο. Με την Πρόεδρο του Συνδέσμου να επισημαίνει πως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό παιδιού που φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο.

«Ακόμα μια οικογένεια μέλος μας έχει καταγράψει παρόμοια καταγγελία. Το παιδί επίσης έχει ζητήσει να φύγει από το συγκεκριμένο σχολείο. Πέρσι για παράδειγμα έκανε κατ` οίκον εκπαίδευση».

Και οι δύο οικογένειες όπως εξηγεί στον Alpha έστειλαν από κοινού και πέρσι επιστολή στο υπουργείο Παιδείας καταγγέλλοντας περιστατικά.

«Απάντησαν με μια απλή επιστολή που έλεγε ότι θα είναι καλό να υπάρχει συνεργασία μεταξύ σχολείου και γονέων».

Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, άρχισε ήδη η διερεύνηση του περιστατικού.

 

Send this to a friend