Home ΛΑΡΝΑΚΑ Α. Αποστόλου: «Υφυπουργοί υποσκάπτουν την σχολή του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα – Στην ουσία υποσκάπτουν τον ΠτΔ»
Α. Αποστόλου: «Υφυπουργοί υποσκάπτουν την σχολή του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα – Στην ουσία υποσκάπτουν τον ΠτΔ»

Α. Αποστόλου: «Υφυπουργοί υποσκάπτουν την σχολή του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα – Στην ουσία υποσκάπτουν τον ΠτΔ»

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Δύο υφυπουργοί της κυβέρνησης υποσκάπτουν την προσπάθεια της Λάρνακας και του ΤΕΠΑΚ για ίδρυση της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ, υποσκάπτοντας ουσιαστικά τον ίδιο τον Προέδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει δεσμευτεί τόσο προεκλογικά, όσο και μετά την εκλογή του, ότι θα στηρίξει το έργο αυτό».

Την σοβαρή αυτή καταγγελία έκανε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα ο βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Αποστόλου, ο οποίος μίλησε για τοπικιστικούς και μικροπολιτικούς λόγους εκ μέρους των συγκεκριμένων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

 

Μάλιστα, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ υπενθύμισε την δέσμευση του ΠτΔ, όπως η απόφαση για ίδρυση της υπό αναφορά σχολής ληφθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Ως εκ τούτου, σημείωσε, εάν ο Νίκος Χριστοδουλίδης επιθυμεί να είναι συνεπής ως προς τις δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα που ο ίδιος έθεσε, τότε θα πρέπει να συμπεριληφθεί κονδύλι για την σχολή στους κρατικούς προϋπολογισμούς του 2025.

Επισήμανε, δε, ότι ο Δήμος Λάρνακας και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ήδη έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες που έχουν ζητηθεί από την Πολιτεία (βλέπε μελέτη βιωσιμότητας της σχολής, η οποία στάλθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών). «Έχουν έλθει στ’ αυτιά μου από διάφορες πηγές ότι στον περίγυρο της κυβέρνησης δεν είναι όλοι θετικοί στην ίδρυση της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα.

Υπάρχουν δύο συγκεκριμένοι υφυπουργοί, οι οποίοι υποσκάπτουν αυτή την προσπάθεια. Με λυπεί πολύ η στάση τους, διότι στην ουσία υποσκάπτουν τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού πρόκειται για απόφαση που στηρίζεται από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Είναι κρίμα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να υποσκάπτουν για τοπικιστικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες αυτό το έργο.

Τα δημόσια πανεπιστήμια δεν ανήκουν μόνο σε μία πόλη. Ανήκουν στον κυπριακό λαό. Και από την στιγμή που έχουμε αυτή την δυνατότητα και το ΤΕΠΑΚ επιδεικνύει αυτή την εξωστρέφεια στο να επεκταθεί σ’ όλη την Κύπρο, δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνει η σχολή στη Λάρνακα, κάτι που θα ωφελήσει την τοπική κοινωνία και οικονομία. Είναι κάτι που βλέπουμε να γίνεται στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», συμπλήρωσε ο κ.Αποστόλου.

Ο βουλευτής Λάρνακας είπε ότι έχει αποστείλει επιστολή προς τον ΠτΔ, μέσω της οποίας ζητά να σταματήσουν οι ενέργειες υπόσκαψης της σχολής από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και να συμπεριληφθεί κονδύλι στους κρατικούς προϋπολογισμούς του νέου έτους.

Παράλληλα, ο Α. Αποστόλου δήλωσε ότι συζήτησε με τον Δήμαρχο Λάρνακας και το θέμα των φοιτητικών εστιών, με τον δήμο της πόλης να έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία του θέματος. Ανέφερε, ακόμα, ότι έχουν εξευρεθεί και οι χώροι όπου θ’ ανεγερθούν οι φοιτητικές εστίες.

Send this to a friend