Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας: Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα για παράνομο τζόγο
Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας: Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα για παράνομο τζόγο

Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας: Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα για παράνομο τζόγο

Δύο άνδρες είχαν συλληφθεί για παράνομο τζόγο στο Δασάκι Άχνας στις 26 Σεπτεμβρίου και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενημερωθούν για την έκβαση της υπόθεσης τους αφού ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας των ΒΒ.

Η αστυνομία συνέλαβε τον διαχειριστή του υποστατικού στοιχημάτων  όπου διεξαγόταν παράνομη επιχείρηση διαδικτυακού τζόγου και έναν πελάτη. Παράλληλα προέβει σε πολλαπλές κατασχέσεις εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε για τη διεξαγωγή του αδικήματος.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο χώρο κατασχέθηκαν ως τεκμήρια 12 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, παράνομα στοιχηματικά δελτία, ένας διακόπτης ρεύματος, μία συσκευή ψηφιακής καταγραφής και €650 σε μετρητά.

 

 

Οι αστυνομικοί στη σκηνή επιβεβαίωσαν ότι επτά από τους υπολογιστές χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή παράνομων διαδικτυακών «τυχερών παιχνιδιών» και πλέον διεξάγονται περαιτέρω δικανικές έρευνες από εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας της ΚΔ.

Ο επικεφαλής του ΤΑΕ, Υπαστυνόμος Φάνος Χριστοδούλου, εξήγησε ότι αν και τα παράνομα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια έχουν μειωθεί μετά από το άνοιγμα των καζίνο στο νησί, ένα μικρό πρόβλημα παραμένει.

Είπε: «Στον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, τείνουμε να βλέπουμε να παίζονται μικρότερα χρηματικά ποσά, όπως και σε αυτήν την περίπτωση. Είναι όμως σημαντικό να προσθέσουμε ότι αυτό δεν το καθιστά λιγότερο παράνομο.

«Στο παρελθόν αυτό (ο παράνομος τζόγος) ήταν ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα και ενώ έχουμε διανύσει πολύ δρόμο για να μειώσουμε αυτό το έγκλημα σε μεγάλο βαθμό, εξακολουθούμε να βλέπουμε περιπτώσεις όπως αυτή και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε όταν το συμβεί».

Ο Υπαστυνόμος Χριστοδούλου εξήγησε επίσης τι αναζητούν οι δικανικοί εμπειρογνώμονες της αστυνομίας της ΚΔ: «Η Αστυνομία της ΚΔ έχει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που εργάζεται για αυτό και θα εξετάσει τα συστήματα υπολογιστών για παράνομες εφαρμογές που υπάρχουν σε αυτούς και επιτρέπουν τη διεξαγωγή διαδικτυακού τζόγου.

«Έχουμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτό το θέμα και όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, θα διωχθούν ποινικά βάση της υπάρχουσας νομοθεσίας».

Μετά τη σύλληψη τους, οι δύο άνδρες, ο ένας από το Φρέναρος και ο άλλος από το Δασάκι Άχνας, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση €1.000 έκαστος.

Send this to a friend