Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Φόνος Καλογερόπουλου: Αλλαγή δικηγόρου φέρνει εκ νέου αναβολή
Φόνος Καλογερόπουλου: Αλλαγή δικηγόρου φέρνει εκ νέου αναβολή

Φόνος Καλογερόπουλου: Αλλαγή δικηγόρου φέρνει εκ νέου αναβολή

Δεν ξεκίνησε ούτε και σήμερα η ουσία της υπόθεσης της δίκης για τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου. Αν και η υπόθεση ήταν ορισμένη για σήμερα, υπήρξε εκ νέου ανατροπή καθώς ένας εκ των τεσσάρων δικηγόρων της υπόθεσης ζήτησε όπως αποσυρθεί από τη διαδικασία μετά από διαφωνία που προέκυψε με τον πελάτη του.

Η διαφωνία σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο φαίνεται να σχετίζεται με την παρουσία κάποιων εμπειρογνωμόνων στη δίκη για σκοπούς υπεράσπισης. Ως εκ τούτου, δόθηκαν οδηγίες για αναβολή της υπόθεσης μέχρι ωσότου οριστεί νέος δικηγόρος για τον 4ο κατηγορούμενο, με τη διαδικασία της νομικής αρωγής. Από την υπόθεση αποχώρησε ο δικηγόρος Χρίστος Πουτζιουρής.

Μετά από συζητήσεις μεταξύ Δικαστηρίου, Κατηγορούσας Αρχής και δικηγόρων, η υπόθεση ορίστηκε εκ νέου για τις 30 Οκτωβρίου προκειμένου να υπάρξει ξανά προγραμματισμός με την ελπίδα μέχρι τότε να υπάρξει νέος δικηγόρος για τον κατηγορούμενο 4 (21χρονο).

 

 

Μαζεύουν ακόμα μαρτυρικό υλικό

Αν και έχει συμπληρωθεί σχεδόν ένας χρόνος από τη δολοφονία (διαπραχθεί στις 30/10/2023) ακόμα δεν έχει συμπληρωθεί όλο το μαρτυρικό υλικό και ως εκ τούτου δεν έχει παραδοθεί ούτε στους δικηγόρους των κατηγορουμένων. Όπως αναφέρθηκε στο Κακουργιοδικείο, μέχρι και τις 3/10/2024 προέκυψε νέο μαρτυρικό υλικό που δημιουργεί προβλήματα στο να προχωρήσει η υπόθεση και οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε «παραδεκτά γεγονότα».

Το κατηγορητήριο

Το βαρύ κατηγορητήριο είναι κοινό και για τους τέσσερις κατηγορουμένους και σε αυτό περιλαμβάνονται τα αδικήματα της συνομωσίας για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και Β, κατοχή, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών, εμπρησμό οχήματος και κλοπή. Να σημειωθεί ότι στα αδίκημα συμπεριλαμβάνεται και το άρθρο 20 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154, το οποίο αφορά αυτουργία. Επιπλέον για τον 22χρονου κατηγορούμενο υπάρχει και η κατηγορία της συνέργειας.

Send this to a friend