Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Απορρίφθηκε ένσταση περί μη δίκαιης δίκης κατηγορούμενης για σφετερισμό ε/κ γης
Απορρίφθηκε ένσταση περί μη δίκαιης δίκης κατηγορούμενης για σφετερισμό ε/κ γης

Απορρίφθηκε ένσταση περί μη δίκαιης δίκης κατηγορούμενης για σφετερισμό ε/κ γης

Tο Μόνιμο Κακουργικοδικείο Λευκωσίας, απέρριψε χθες την προδικαστική ένσταση, που είχε εγείρει ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Γερμανίδας υπηκόου για σφετερισμό ε/κ γης στα κατεχόμενα.  Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, στις 10:00. 

Στην απόφαση, την οποία ανέγνωσε ο Πρόεδρος του δικαστηρίου, αναφέρεται ότι απορρίφθηκαν οι προδικαστικές ενστάσεις της υπεράσπισης επί της βάσης ότι η κατηγορούμενη δεν θα τύχει δίκαιης δίκης λόγω μεροληψίας, σημειώνοντας ότι τα όσα είχαν εγερθεί από τον δικηγόρο της κατηγορούμενης αναφορικά με την αμεροληψία ήταν «γενικά, αόριστα και χωρίς να αποσαφηνιστεί ποια ιδιότητα ή συμπεριφορά του Δικαστηρίου δημιουργεί εντύπωση ύπαρξης προκατάληψης».

Εν συνεχεία, η υπεράσπιση διατύπωσε περαιτέρω ενστάσεις αναφορικά με σημεία του κατηγορητηρίου και ζητήματα σύγκρουσης διατάξεων του εθνικού δικαίου με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενη απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Δημόπουλου.

 

 

Συνεπεία των ανωτέρω, η κατηγορούσα αρχή ζήτησε νέα προθεσμία για την εξέταση των ενστάσεων και διαβούλευση μεταξύ των μελών της Νομικής Υπηρεσίας προς απάντηση των ενστάσεων, με το δικαστήριο να ορίζει την 17η Οκτωβρίου για ακρόαση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Send this to a friend