Home ΛΑΡΝΑΚΑ H Ιερή Φλόγα και το αγίασμα από το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα για το 4ο Φιλανθρωπικού Φεστιβάλ
H Ιερή Φλόγα και το αγίασμα από το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα για το 4ο Φιλανθρωπικού Φεστιβάλ

H Ιερή Φλόγα και το αγίασμα από το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα για το 4ο Φιλανθρωπικού Φεστιβάλ

Θερμής υποδοχής στο ξωκκλήσι του Αγίου Λαζάρου έτυχαν οι ποδηλάτες της Ομοσπονδίας Ποδηλατών Κύπρου. Με αγάπη προς τον  Άνθρωπο και πείσμα στον αγώνα για απελευθέρωση των σκλαβωμένων ιερών προσκυνημάτων της πατρίδας μας, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου διένυσαν 167 χιλιόμετρα, από τον κατεχόμενο Απόστολο Ανδρέα μέχρι το Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου  στη Δρομολαξιά, μεταφέροντας αγίασμα και φλόγα από το κατεχόμενο  Μοναστήρι στο εξωκλήσι του Αγίου Λαζάρου.

Οι ποδηλάτες διένυσαν,  την  απόσταση από τον Απόστολο Ανδρέα μέχρι το Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου στο πλαίσιο του 4οy Διήμερου Φιλανθρωπικού Φεστιβάλ “Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», που πραγματοποιείται στις 12  και 13 Οκτωβρίου και το οποίο φέτος περιλαμβάνει δράσεις μνήμης για τα 50 χρόνια εισβολής και τα 60 χρόνια από τους βομβαρδισμούς της  Τυλληρίας.

Στο πλαίσιο της σεμνής τελετής υποδοχής των ποδηλατών, του αγιάσματος και της φλόγας, ο επιστάτης του Περιβολιού του Αγίου Λαζάρου, Λάζαρος Φιλίππου, διαβεβαίωσε ότι, η φλόγα από τον Απόστολο Ανδρέα θα διατηρηθεί άσβεστη στο εξωκλήσι του Αγίου Λαζάρου  μέχρι του χρόνου που θα επαναληφθεί το  Φεστιβάλ με την προσδοκία ότι, σε μια ελεύθερη πατρίδα η φλόγα θα πορευθεί από το Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου προς τον Απόστολο Ανδρέα.

 

 

Με το Αγίασμα ανέφερε θα καθαγιαστεί μεγαλύτερος όγκος νερού για να μπορούν να προμηθεύονται οι πιστοί που επισκέπτονται το εξωκλήσι.

Στην τελετή υποδοχής παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού Γιάννος Ιωάννου και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Ιωάννου απευθυνόμενος στους ποδηλάτες είπε ότι η προσπάθεια τους να μεταφέρουν από τη Μονή Αποστόλου Ανδρέα το αγίασμα και το Άγιο Φως  καταδεικνύει περίτρανα ότι «τίποτε στον κόσμο δεν είναι ακατόρθωτο, όταν υπάρχει πίστη και συνεργασία».

Το Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ “Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» διοργανώνεται ετησίως με την ευκαιρία της εορτής της Ανακομιδής  των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δικαίου Φίλου του Χριστού Λαζάρου του Τετραημέρου.

Send this to a friend