Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Κοκαΐνη από την Σερβία στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Κοκαΐνη από την Σερβία στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Κοκαΐνη από την Σερβία στο αεροδρόμιο Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Άλλαξαν δρομολόγιο οι εμπόροι του «λευκού θανάτου», προκειμένου να εισαγάγουν στην Κύπρο, μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Έπειτα από αριθμό συλλήψεων μεταφορέων που ακολουθούσαν το δρομολόγιο ΜπανγκόκΝτουμπάιΛάρνακα φορτωμένοι με ναρκωτικές ουσίες, συνελήφθη στον αερολιμένα 58χρονη, από τη Βραζιλία, η οποία αφίχθη από το Βελιγράδι.

Είναι για πρώτη φορά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, που επιχειρείται εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην χώρα μας από την Σερβία. Αυτή την φορά, όμως, τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν δεν ήταν κάνναβης, αλλά κοκαΐνη.

 

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Τελωνείου, αξιολογώντας πληροφορία ανέκοψαν για έλεγχο την 58χρονη γυναίκα, η οποία μόλις είχε αφιχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Κατά την διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε, εντοπίστηκε στην τσάντα ώμου που είχε στην κατοχή της μία νάιλον συσκευασία, περιτυλιγμένη με μαύρη κολλητική ταινία, η οποία περιείχε άσπρη σκόνη κοκαΐνης, συνολικού βάρους δύο κιλών και 116 γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά, τα οποία προορίζονταν για την εγχώρια αγορά, κατασχέθηκαν και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ η 58χρονη οδηγήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λάρνακας για ανάκριση. Μετέπειτα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας κι εναντίον της εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης μέχρι να συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο.

Εναντίον της εξετάζονται αδικήματα εισαγωγής ναρκωτικών και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, τα οποία επισύρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης σε περίπτωση καταδίκης από το δικαστήριο.

Θυμίζουμε, ότι τους τελευταίους μήνες η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών κατάσχε δεκάδες κιλά κάνναβης, με τους μεταφορείς αυτών των υποθέσεων να πραγματοποιούν το δρομολόγιο Ταϊλάνδη – Ντουμπάι – Λάρνακα.

Όλες οι υποθέσεις εκκρεμούν για εκδίκαση ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

 

Send this to a friend