Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ 7 + 4 άδειες εξόδου και δύο υποσχέσεις γάμου συνθέτουν το πάζλ για τον «κομμωτή»
7 + 4 άδειες εξόδου και δύο υποσχέσεις γάμου συνθέτουν το πάζλ για τον «κομμωτή»

7 + 4 άδειες εξόδου και δύο υποσχέσεις γάμου συνθέτουν το πάζλ για τον «κομμωτή»

Επτά συν τέσσερις άδειες εξόδου και δυο υποσχέσεις γάμου, συνθέτουν το πάζλ της ολιγωρίας, που οδήγησε στην απόδραση του ισοβίτη Θεόδωρου Θεοφάνους.

Πέρα των επτά αδειών που έλαβε από το 2022, ο βαρυποινίτης άρχισε τις εξόδους ήδη από το 2015, όταν μεταφέρθηκε στο δημοτικό θέατρο Λατσιών για παράσταση. Επτά ολόκληρα χρόνια δηλαδή πριν αποκτήσει το δικαίωμα να αιτηθεί άδεια. Ακολούθησε άδεια το 2018 για να παραστεί στην κηδεία του παππού του, ενώ το 2019 μεταφέρθηκε δυο φορές στα Χολέτρια.

Και δύο… γάμοι
Όπως αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο «κομμωτής» είχε δημοσιεύσει δυο υποσχέσεις γάμου: το 2018 με γυναίκα κατάδικο από τη Βενεζουέλα και το 2021 με γυναίκα από την Κύπρο. Ωστόσο, με καμιά από τις δύο δεν προχώρησε σε γάμο.

 

 

Η προνομιακή μεταχείριση που ετύγχανε ο 42χρονος μπαίνει στο μικροσκόπιο των ανακριτών, οι οποίοι καλούνται να επεκτείνουν τις έρευνες τους και να εξετάσουν τα όσα καταγράφονται στον προσωπικό φάκελο του ισοβίτη.

Μετά το φιάσκο της απόδρασης, η κυβέρνηση, επανεξετάζει το πρωτόκολλο που διέπει τις άδειες εξόδου των κρατουμένων.  Ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης, ζήτησε από το Συμβούλιο Φυλακών και το Κέντρο Αντιεγκληματικής Πολιτικής να εντοπίσουν τις τρύπες και τα κενά και οι εισηγήσεις των δύο σωμάτων θα δρομολογήσουν τροποποιήσεις της νομοθεσίας.

Σε γυάλινο… κελί
Ο ισοβίτης  έχει τοποθετηθεί στο μοναδικό κελί που είναι κλειστό με γυαλί, επιτρέποντας στους δεσμοφύλακες να έχουν συνεχή οπτική επαφή μαζί του.

Επιβράβευση
Η νέα ηγεσία της Αστυνομίας απάντησε στην απομάκρυνση του Χάρη Φιλιππίδη από τις Κεντρικές, τοποθετώντας τον στη νευραλγική θέση του Υπεύθυνου του ΤΑΕ Αρχηγείου. Θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος και ικανός αξιωματικός, απόφοιτος της Ακαδημίας του FBI, ο οποίος έδωσε τα διαπιστευτήρια του σε EUROPOL και INTERPOL. Αστυνομικοί κύκλοι θεωρούν ότι ο Φιλιππίδης, ήταν το εξιλαστήριο θύμα της όλης υπόθεσης.

Η αναβάθμιση Φιλιππίδη ωστόσο έφερε μουρμουρητά και φωνές για σύγκρουση συμφέροντος, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης να πετά την μπάλα στην εξέδρα της Αστυνομίας.

 

Send this to a friend