Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελετή Έναρξης Ελεύθερου Ζηνώνειου Πανεπιστημίου – Ενισχύουμε την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με τα παιδιά μας
Τελετή Έναρξης Ελεύθερου Ζηνώνειου Πανεπιστημίου – Ενισχύουμε την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με τα παιδιά μας

Τελετή Έναρξης Ελεύθερου Ζηνώνειου Πανεπιστημίου – Ενισχύουμε την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με τα παιδιά μας

Με ένα σπουδαίο θέμα που αφορά το μέλλον μας, επέλεξε η οργανωτική επιτροπή του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου να ανοίξει τη νέα σειρά διαλέξεων που πραγματοποιείται στη Λάρνακα για 26η συνεχή χρονιά. Η πρώτη διάλεξη έχει ως στόχο να αναδείξει τη σημασία του ποιοτικού χρόνου στη ζωή και την ανάπτυξη των παιδιών, παρέχοντας ταυτόχρονα στους γονείς σημαντικές προτάσεις για την ενσωμάτωση ποιοτικού χρόνου στην καθημερινότητά τους.

Το θέμα του «ποιοτικού χρόνου με το παιδί» είναι εξαιρετικά σημαντικό για διάφορους λόγους, κυρίως λόγω της καθοριστικής του επίδρασης στην ανάπτυξη και στην ψυχοσυναισθηματική του υγεία. Αποτελεί επένδυση για τη μακροπρόθεσμη ευημερία του, βοηθώντας στη δημιουργία ενός ασφαλούς, υποστηρικτικού περιβάλλοντος που θα του επιτρέψει να αναπτυχθεί ολόπλευρα και ισορροπημένα. Η κα Νάσια Χαραλάμπους, Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτικών και Λειτουργός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα ασχοληθεί με τον ποιοτικό χρόνο με το παιδί και θα δώσει πρακτικές εφαρμογές για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών.

Είναι γεγονός ότι οι ραγδαίες αλλαγές στα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα της εποχής μας έχουν διαφοροποιήσει τη δομή και τη λειτουργία της οικογένειας, με αποτέλεσμα οι γονείς να περνούν περισσότερο χρόνο μακριά από τα παιδιά τους. Ψυχολόγοι και παιδαγωγοί προτείνουν στους γονείς να αφιερώνουν ποιοτικό χρόνο στα παιδιά τους, επισημαίνοντας ότι η ποιότητα αυτού του χρόνου είναι σημαντικότερη από τη διάρκειά του. Ποιοτικός χρόνος θεωρείται ο χρόνος κατά τον οποίο οι γονείς μοιράζονται εμπειρίες με τα παιδιά τους, συμμετέχουν σε κοινές δραστηριότητες και παιχνίδια, τα οποία αποτελούν πηγή ικανοποίησης για τα παιδιά και συμβάλλουν στην εξέλιξή τους και την πολύπλευρη ανάπτυξή τους — γνωστικά, κοινωνικά, νοητικά και συναισθηματικά.

 

 

Η παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα, την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2024 στις 7μ.μ., θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του ΡΙΚ στο YouTube https://bit.ly/3EgzrBq.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά με το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου στο [email protected] και τηλεφωνικώς στον αρ. 22894347.

Send this to a friend