Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Μεγάλη Συγκίνηση στην Έναρξη του 12ου Κύκλου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αραδίππου
Μεγάλη Συγκίνηση στην Έναρξη του 12ου Κύκλου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αραδίππου

Μεγάλη Συγκίνηση στην Έναρξη του 12ου Κύκλου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αραδίππου

Η έναρξη του 12ου κύκλου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου ήταν πραγματικά φορτισμένη συναισθηματικά.

Η Πρόεδρος Πολιτισμού και Εκδόσεων, κ. Μαρία Πάτσαλου, η Πρόεδρος του Ιδρύματος “Δημητράκη Κουμανταρή”, κ. Γεωργία Μητσιγιώρκη, και ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Χριστόδουλος Πάρτου , έδωσαν το έναυσμα για μια βραδιά γεμάτη γνώση και πολιτισμό.

Η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο, με την παρουσία της Αντιδημάρχου, κ. Evanthia Savva, του Δημοτικού Γραμματέα, κ. Ματθαίος Αλαμπρίτης , του Προέδρου της Σχολικής Εφορίας, κ. Παύλος Δημητριάδης, καθώς και πολλών Δημοτικών Συμβούλων.

 

 

Η αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης, Άννα Μαραγκού, ήταν η πρώτη ομιλήτρια του 12ου κύκλου του Ανοικτού Πανεπιστημίου με θέμα: “Αμμόχωστος, η καρδιά και το κλειδί της Κύπρου”.

Η ομιλία της επικεντρώθηκε στην ιστορική και πολιτιστική σημασία της Αμμοχώστου, αναδεικνύοντας την πλούσια κληρονομιά της και τον καθοριστικό ρόλο της στην ιστορία της Κύπρου.

Η Άννα Μαραγκού, με πάνω από 40 χρόνια έρευνας στην ιστορία της Αμμοχώστου, κατάφερε να μεταδώσει το πάθος της για την πόλη αυτή, κάνοντάς μας να νιώσουμε την ιστορική της βαρύτητα και την πολιτιστική της κληρονομιά.

Η ομιλία της ήταν γεμάτη από ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και άγνωστες πτυχές της Αμμοχώστου, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουμε καλύτερα την ιστορία και τη σημασία αυτής της πόλης.

 

 

Send this to a friend