Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τρία βρετανικά αεροσκάφη από το Ακρωτήρι συμμετείχαν στην επιχείρηση στο Ισραήλ
Τρία βρετανικά αεροσκάφη από το Ακρωτήρι συμμετείχαν στην επιχείρηση στο Ισραήλ

Τρία βρετανικά αεροσκάφη από το Ακρωτήρι συμμετείχαν στην επιχείρηση στο Ισραήλ

 

 

Τη φύση της βρετανικής συμμετοχής στην επιχείρηση αναχαίτισης των ιρανικών πυραύλων που στόχευσαν το Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης διευκρίνισε το Υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι δεν είχαν εν τέλει ενεργό ρόλο.

Δήλωση στην πλατφόρμα Χ αναφέρει πως στην επιχείρηση συμμετείχαν ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών τύπου Typhoon και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου Voyager. Πρόκειται για αεροσκάφη που είναι σταθμευμένα στη βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο.«Λόγω της φύσης αυτής της επίθεσης, δεν έπληξαν κανέναν στόχο, αλλά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη αποτροπή και τις προσπάθειες αποτροπής περαιτέρω κλιμάκωσης», προσθέτει η δήλωση του Yπουργείου.

Τα Typhoon δεν έχουν εξοπλισμό για την κατάρριψη βαλλιστικών πυραύλων, παρά μόνο για την κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως είχαν κάνει στην ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ τον Απρίλιο.

 

Εξάλλου, αναχώρησε από τη Βηρυτό με προορισμό το Μπέρμιγχαμ νωρίς το απόγευμα πτήση τσάρτερ με περίπου 200 Βρετανούς. Περισσότερες πτήσεις τσάρτερ έχουν κανονιστεί από τη βρετανική κυβέρνηση για τις επόμενες μέρες.

 

Send this to a friend