Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στα σκαριά η επέκταση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας
Στα σκαριά η επέκταση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας

Στα σκαριά η επέκταση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ      

Επεκτάσεις και δημιουργία νέων γηπέδων προγραμματίζονται στις υφιστάμενες καινούργιες εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας, ο οποίος στεγάζεται παρά τον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης (πρώην Κοινοτικό Κέντρο), κοντά στην περιοχή Αγίου Λαζάρου.

Σήμερα ο όμιλος, ο οποίος αποτελείται από 300 και πλέον μέλη, διαθέτει εννέα γήπεδα αντισφαίρισης κι ένα γήπεδο Padel. Στις κτηριακές εγκαταστάσεις λειτουργεί σύγχρονος χώρος αναψυχής, ενώ στεγάζονται και τα γραφεία του ομίλου. Ανακοίνωση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο καταβάλλει προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθούν στο άμεσο μέλλον τα αρχικά σχέδια, τα οποία περιλαμβάνουν ακόμα τρία γήπεδα τένις, αποδυτήρια και γυμναστήριο, εγκαταστάσεις που θεωρούνται απαραίτητες για τις ανάγκες των αθλητών.

 

Όπως σημειώνεται, «η ολοκλήρωση αυτών των έργων θα επιτρέψει στον όμιλο να διοργανώσει τα επόμενα χρόνια μεγαλύτερης εμβέλειας διεθνή τουρνουά, από τα οποία θα έχει όφελος και η τοπική οικονομία.

Να σημειωθεί, ότι ο όμιλος έχει παραχωρήσει τρία γήπεδα στην Ακαδημία Φώτος Καλλίας, όπου πέραν των 300 παιδιών προπονούνται καθημερινά με στόχο την προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος της αντισφαίρισης. Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας, ο οποίος ιδρύθηκε το 1956, φιλοξενείτο μέχρι το 2019 στις παλιές εγκαταστάσεις επί της οδού Κιλκίς, στην περιοχή Παμπούλας, πλησίον του αρχαιολογικού μουσείου της πόλης.

Η μετακίνηση των γηπέδων κρίθηκε αναγκαία για σκοπούς ανασκαφών και ανάδειξης του αρχαίου λιμανιού του Κιτίου που βρίσκεται στην ίδια τοποθεσία.

 

 Διεθνές Πρωτάθλημα Βετεράνων

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του από 6 – 12 Οκτωβρίου 2024 διεθνές πρωτάθλημα βετεράνων αντισφαιριστών, με την συμμετοχή και ξένων αθλητών, άνω των 30 χρόνων, και από τις πέντε ηπείρους. Οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 100 και οι ξένοι αντισφαιριστές θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία Λάρνακας.

Το τουρνουά αυτό, όπως και οι υπόλοιποι διεθνείς αγώνες που διεξάγονται κατά καιρούς στα γήπεδα τένις, προβάλουν τη Λάρνακα ως προορισμός αθλητικού τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Send this to a friend