Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Συνολικά 11 πτήσεις από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είχαν προορισμό το Τελ Αβίβ, πραγματοποίησαν εκτροπή στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, με την επίθεση, με εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους, που ξεκίνησε ψες το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Πληροφορίες από την Ηermes Airports αναφέρουν ότι μέχρι τις 9 το βράδυ, 11 πτήσεις από χώρες της Ευρώπης με προορισμό το Ισραήλ, πραγματοποίησαν εκτροπή στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Δύο πτήσεις με προορισμό το Τελ Αβίβ που πραγματοποίησαν εκτροπή προς το αεροδρόμιο Λάρνακας ήταν από την Πράγα και το Μιλάνο.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ το αεροδρόμιο Λάρνακας είναι έτοιμο να υποδεχθεί πτήσεις από Ευρωπαϊκές χώρες με προορισμό το Τέλ Αβίβ, οι οποίες πραγματοποιούν εκτροπή, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

 

 

Το κράτος πρέπει να λάβει έγκαιρα αποφάσεις για το μέλλον του ΧΥΤΥ Κόσιης, αποφάσισε την Παρασκευή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Αραδίππου με τη συμμετοχή των Δημάρχων και των βουλευτών της επαρχίας Λάρνακας.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι σύσσωμοι οι φορείς της Λάρνακας θα καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, που θα συνεδριάσει σήμερα Τετάρτη, πρόταση για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Κόσιης, η οποία θα κινείται σε τρεις άξονες, δηλαδή τον στρατηγικό σχεδιασμό, με χρονοδιάγραμμα από το κράτος, το πλάνο διαχείρισης μέχρι την υλοποίηση του σχεδιασμού, την αποκατάσταση του γεμάτου κυττάρου και την κατασκευή δεξαμενής αποξήρανσης άλμης.

Σε δηλώσεις του, ύστερα από τη συνάντηση, ο Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας και Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου ανέφερε ότι «οι ενέργειες έπρεπε να γίνουν εδώ και καιρό, αφού είμαστε, όχι στο σημείο μηδέν αλλά στο πλην».

 

 

 

 

Send this to a friend