Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ζητούνται (σοβαροί) εργολάβοι για το παλιό νοσοκομείο Λάρνακας – Στα σκαριά μεγάλη ανάπτυξη στην πλατεία Κίμωνος
Ζητούνται (σοβαροί) εργολάβοι για το παλιό νοσοκομείο Λάρνακας – Στα σκαριά μεγάλη ανάπτυξη στην πλατεία Κίμωνος

Ζητούνται (σοβαροί) εργολάβοι για το παλιό νοσοκομείο Λάρνακας – Στα σκαριά μεγάλη ανάπτυξη στην πλατεία Κίμωνος

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ      

Ο δεύτερος διαγωνισμός να είναι και ο τυχερός… Αυτή τη φορά η εκτίμηση που υπάρχει στο Δήμο Λάρνακας, είναι ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από σοβαρές εργοληπτικές εταιρείες, για ν’ αναλάβουν το σημαντικό έργο ανάπλασης του παλιού νοσοκομείου της πόλης, το οποίο προορίζεται για νέο δημοτικό μέγαρο.

Τον περασμένο Ιούλιο ο δήμος προκήρυξε δεύτερο δημόσιο διαγωνισμό για προσέλκυση εργολάβου, με την προθεσμία υποβολής προσφορών να εκπνέει την 1η ερχόμενου Νοεμβρίου.

 

Θυμίζουμε, ότι οι δημοτικές αρχές είχαν προκηρύξει τον πρώτο διαγωνισμό για το έργο αυτό στις 20 περασμένου Μαρτίου, ο οποίος όμως απέτυχε, καθότι ούτε μία προσφορά δεν υποβλήθηκε από ενδιαφερόμενο εργολάβο.

Το γεγονός αυτό επέφερε επιπρόσθετη καθυστέρηση στην έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, σε συνδυασμό με την ήδη μεγάλη αργοπορία που έχει παρατηρηθεί στην μεταφορά των υπηρεσιών Υγείας του ΟΚΥπΥ, από το κτήριο του παλιού νοσοκομείου στον δεύτερο όροφο της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το θέμα, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας είπε ότι σοβαροί εργολάβοι έχουν διαβεβαιώσει το δήμο ότι αυτή τη φορά, έπειτα από κάποιες τροποποιήσεις που έχουν γίνει, θα επιδείξουν ενδιαφέρον και θα υποβάλουν προσφορές για το έργο. Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται γύρω στα εννέα εκατομμύρια ευρώ (συν ΦΠΑ).

Ανάπτυξη στην πλατεία Κίμωνος!

——————————————–

Ο Ανδρέας Βύρας αποκάλυψε ότι ο Δήμος Λάρνακας, αποφάσισε να προχωρήσει σε ανάπτυξη του δημοτικού τεμαχίου, που βρίσκεται στην πλατεία Κίμωνος, δίπλα από το γνωστό καφεστιατόριο «Χόπος», όπου σήμερα λειτουργεί το μικρό λούνα παρκ (στο σημείο όπου βρισκόταν το παλιό δημοτικό μέγαρο, το οποίο κατεδαφίστηκε αρχές της δεκαετίας του 2000).

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι στο σημείο αυτό προγραμματίζεται η ανέγερση ενός σύγχρονου κτηρίου, το οποίο θα περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα στο ισόγειο και πολυτελές εστιατόριο στον πρώτο όροφο.

«Τις προσεχείς μέρες ο δήμος θα προκηρύξει διαγωνισμό για μελετητή», σημείωσε ο κ. Βύρας, προσθέτοντας ότι η δόση του δανείου που θ’ απαιτηθεί για την ανάπλαση του παλιού νοσοκομείου, θα καλυφθεί από τα ενοίκια που θα εισπράττει ο δήμος από την πολυκατοικία, όπου φιλοξενούνται σήμερα οι δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και από τα ενοίκια, που θα προέλθουν από την νέα ανάπτυξη στην πλατεία Κίμωνος.

Ανησυχία για ΟΚΥπΥ

—————————-

Ο Δήμαρχος Λάρνακας δεν έκρυψε την ανησυχία του για την παρατεταμένη καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στην μετακίνηση των υπηρεσιών Υγείας του ΟΚΥπΥ από το παλιό νοσοκομείο στην νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Και τούτο, διότι χωρίς να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες Υγείας, το έργο δεν μπορεί να ξεκινήσει, ακόμα κι αν πέσουν οι υπογραφές με τον επιτυχόντα προσφοροδότη.

Ο δήμος της πόλης ακόμα καρτερεί να μετακινηθούν όλες οι υπηρεσίες του ΟΚΥπΥ στην νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, με τον Α. Βύρα να εκφράζει αμφιβολίες κατά πόσο θα τηρηθούν τα νέα χρονοδιαγράμματα μετακίνησης που έχουν συμφωνηθεί.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την πρόταση που υπέβαλε στο δημοτικό συμβούλιο το ΕΛΑΜ. για δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής στο κτήριο του παλιού νοσοκομείου και όχι δημοτικό μέγαρο, ο κ. Βύρας είπε ότι η πρόταση αυτή δεν αντικρίζεται θετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μία ιστορική πόλη όπως η Λάρνακα, χρειάζεται ένα δημοτικό μέγαρο και όχι να στεγάζει τις υπηρεσίες της σε μια πολυκατοικία.

Το δημοτικό μέγαρο θα πρέπει να στεγάζεται σ’ ένα ιστορικό σημείο της πόλης». Διερωτήθηκε, τέλος, ποιο πανεπιστήμιο θα καταβάλει εννέα εκατομμύρια ευρώ για να εξεύρει στέγη…

 

Send this to a friend