Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σταθμός ΑΗΚ Δεκέλεια: Tα επόμενα βήματα και οι περιβαλλοντικές μελέτες
Σταθμός ΑΗΚ Δεκέλεια: Tα επόμενα βήματα και οι περιβαλλοντικές μελέτες

Σταθμός ΑΗΚ Δεκέλεια: Tα επόμενα βήματα και οι περιβαλλοντικές μελέτες

 

 

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι Δεκέλειας με το σταθμό της ΑΗΚ και το όλο θέμα έχει ήδη οδηγηθεί στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.

Στην Εκπομπή του Σίγμα Πρωτοσέλιδο μίλησε η κα. Χρυστάλλα Στυλιανού, Ανώτερη Λειτουργός Περιβάλλοντος η οποία είπε πως στην Επιτροπή έχουν παρουσιαστεί κάποια στοιχεία σχετικά με τη ρύπανση που προέρχεται από τις εκπομπές των ατμολεβήτων της ΑΗΚ ενώ παρουσιάστηκαν στοιχεία για ηχορύπανση  και στοιχεία για ρύπανση του εδάφους,

Το Τμήμα Περιβάλλοντος έχει δει τα συγκεκριμένα στοιχεί και ετοιμάζει επιστολή προς την ΑΗΚ με συγκεκριμένες προδιαγραφές και μεθοδολογία για εκπόνηση εκτεταμένης μελέτης περιβαλλοντικού θορύβου που θα περιλαμβάνει και μέτρα για απάμβλυνση του προβλήματος. Θα γίνουν επίσης δειγματοληψίες και αναλύσεις του εδάφους ώστε να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει μόλυνση του εδάφους και να παρθούν μέτρα. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει είναι να σταματήσει η λειτουργία του Σταθμού.

 

 

«Η ΚΔ έχει ζητήσει εκ νέου παρέκκλιση για τα όρια εκπομπών που ορίζονται για βιομηχανικές περιοχές. Αυτά τα όρια θα συνεχίζουν να είναι υψηλά μέχρι είτε να τερματιστεί η λειτουργία  ή να μην εργάζονται περισσότερες από  500 ώρες του χρόνου.  Αυτή η παρέκκλιση δίνεται μέχρι το τέλος του 2019

«Δίνεται αυτός ο χρόνος στην ΚΔ να υποβάλει σχετικό σχέδιο συμμόρφωσης το οποίο θα καθορίζει ποιες είναι οι ενέργειες και μέτρα που πρέπει να παρθούν ώστε μπορέσει ο σταθμός να τερματίσει την λειτουργία.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend