Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βύρας: «Αν δεν μπορείτε να κουμαντάρετε 30 άτομα, να μας το πείτε»…
Βύρας: «Αν δεν μπορείτε να κουμαντάρετε 30 άτομα, να μας το πείτε»…

Βύρας: «Αν δεν μπορείτε να κουμαντάρετε 30 άτομα, να μας το πείτε»…

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μια συγκεκριμένη ομάδα 30 ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στη Λάρνακα με την παραβατική τους συμπεριφορά, με τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα να καλεί τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ν’ αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να εξεύρουν την κατάλληλη λύση.

Όπως δήλωσε ο κ.Βύρας, πρόκειται για ανήλικους που είναι διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη της Κύπρου, αλλά μεγάλωσαν στη Λάρνακα και προτιμούν να επισκέπτονται και να συχνάζουν στις Φοινικούδες και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης.

 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας έθεσε το κράτος προ των ευθυνών του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να σταλεί το μήνυμα προς την κυβέρνηση, πως εάν δεν μπορεί να κουμαντάρει 30 ανήλικους, να βγει δημόσια να μας το πει»…

Ο Α. Βύρας ανέφερε ότι οι περισσότερες καταγγελίες που έγιναν το φετινό καλοκαίρι για κλοπές από την παραλία των Φοινικούδων και για άλλες παραβατικές συμπεριφορές αφορούσαν τους συγκεκριμένους ασυνόδευτους ανήλικους, προσθέτοντας πως τα αρμόδια υπουργεία έχουν ήδη κάμει συσκέψεις επί συσκέψεων για το ζήτημα αυτό, χωρίς ακόμα να εξευρεθεί η σωστή λύση.

«Θέλουμε να πάει το μήνυμα στο κράτος, ότι θα πρέπει να κουμαντάρουν επιτέλους αυτά τα άτομα. Πρόκειται για ανήλικους, οι οποίοι είναι καταγραμμένοι και αποδεδειγμένα έχουν παραβατική συμπεριφορά. Έχουν γίνει συσκέψεις για τον χειρισμό αυτών των ατόμων, χωρίς ακόμα να επιλυθεί το ζήτημα.

Εφόσον παρατηρηθούν ξανά παρόμοια επεισόδια, όπως συνέβη πρόσφατα σε καφεστιατόριο στις Φοινικούδες και στην στέγη ηλικιωμένων, τότε η αντίδρασή μας ως δήμος θα είναι διαφορετική. Πρέπει το κράτος να βρει τη λύση. Κι εάν τα άτομα αυτά δεν μπουν σε μια κλειστή δομή, το πρόβλημα δεν θα επιλυθεί.

Η μάζα των προβλημάτων που έχουμε, το 90% των καταγγελιών που έγιναν ειδικά στις Φοινικούδες, αφορούν την ομάδα αυτή», σημείωσε ο κ.Βύρας, ο οποίος κάλεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης ν’ αναλάβει τις ευθύνες του, ζητώντας μόνιμες πεζές περιπολίες της Αστυνομίας στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε, πάντως, ότι σε γενικές γραμμές το μεταναστευτικό πρόβλημα στη Λάρνακα (όσον αφορά θέματα παραβατικότητας) είναι διαχειρίσιμο και δεν είναι στον βαθμό που παρατηρείται σε άλλες πόλεις, μ’ εξαίρεση τα θέματα καθαριότητας που προκύπτουν. «Είμαστε σε καλύτερη μοίρα από κάποιες άλλες πόλεις», επισήμανε, προσθέτοντας πως και η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας έχει εκφράσει πρόθεση να βοηθήσει με κάθε τρόπο ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που παρατηρούνται.

Send this to a friend