Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία για υπεύθυνη χρήση του ΓεΣΥ
Ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία για υπεύθυνη χρήση του ΓεΣΥ

Ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία για υπεύθυνη χρήση του ΓεΣΥ

 

 

Tην ενημερωτική του εκστρατεία για καλλιέργεια κουλτούρας υπεύθυνης χρήσης των υπηρεσιών του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ), η οποία αρχίζει από σήμερα και πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις μέσα στους επόμενους 24 μήνες, παρουσίασε σε διάσκεψη Τύπου ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΑΥ, στόχος της νέας εκστρατείας του Οργανισμού, με την ονομασία «Μπες στη θέση του, Μην παίρνεις τη θέση του» είναι να αντιληφθούν τόσο οι δικαιούχοι όσο και οι παροχείς ότι η εκμετάλλευση και οι καταχρήσεις των υπηρεσιών υγείας δεν πλήττουν μόνο το Σύστημα, αλλά και τον καθένα ξεχωριστά.

Όπως υπογραμμίζεται μέσω της εκστρατείας, κάθε φορά που κάποιος από εμάς χρησιμοποιεί μια υπηρεσία του ΓεΣΥ χωρίς να τη χρειάζεται, τη στερεί από εκείνον που την έχει πραγματικά ανάγκη. Με βάση αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε και το κεντρικό μήνυμα «Για την προστασία του ΓεΣΥ μπορείς να συμβάλεις και εσύ».

 

Σημειώνεται ότι η εκστρατεία «Μπες στη θέση του. Μην παίρνεις τη θέση του» που ξεκινά σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου, αποτελεί την 1η από τις τρεις φάσεις της κύριας εκστρατείας ενημέρωσης.

«Συνεπώς, η καλλιέργεια κουλτούρας σωστής χρήσης των υπηρεσιών υγείας του ΓεΣΥ, αναμφίβολα αποτελεί το κλειδί για να παραμείνει το Σύστημα Υγείας του τόπου μας ισχυρό και αποδοτικό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Send this to a friend