Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Πενήντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και ενώ μέλος της ΑΔΕ Λαρνακας, το οποίο βρισκόταν εκτός υπηρεσίας αντιλήφθηκε φωτιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε πεζοδρόμιο στην Λάρνακα.

Ενημερώθηκε περίπολο της ΑΔΕ Λαρνακας για έλεγχο τροχαίας τα μέλη του οποίου έσπευσαν στην σκηνή και κατέσβησαν την φωτιά. Στην σκηνή μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ Λαρνακας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου διεξήγαγαν προκαταρκτικές εξετάσεις από την φωτιά προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές στον πισινό τροχό του οχήματος και στην βαφή στην πίσω δεξιά μεριά του οχήματος.

Από την φωτιά κανένα άτομο ή περιουσία κινδύνευσε. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ανέφερε ότι σταθμεύει το όχημα του στο συγκεκριμένο σημείο στο οποίο διαμένουν υπάλληλοι του, οι οποίοι το χρησιμοποιούν για την εργασία τους.

 

Το όχημα δεν καλύπτεται από περιεκτική ασφάλεια. Η σκηνή αποκλείστηκε και φρουρείται για να τύχει επιστημονικών εξετάσεων με σκοπό να εξακριβωθούν τα αιτία της φωτιάς με το πρώτο φως της ημέρας.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

 

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, ο Δήμος Λάρνακας τοποθετείται αναφορικά με την άγρια συμπλοκή που συνέβη σε καφετέρια στις Φοινικούδες μετά μεταναστών αραβικής καταγωγής, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό προσώπων και την πρόκληση ζημιών στο υποστατικό.

Όπως εξηγεί, παρά το ότι έγιναν επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις με την Αστυνομία, βουλευτές και άλλους αρμόδιους φορείς για το ζήτημα «εντούτοις, τα προβλήματα με τη συμπεριφορά και τις ενέργειες συγκεκριμένης ομάδας ανηλίκων συνεχίζονται και δεν έχουν βρεθεί αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης.»

Ρίχνει τέλος το «γάντι» στο Υφυπουργείο Κοινωνικής πρόνοιας για να εξεύρει λύσεις για την κατάσταση που επικρατεί.

Αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στη Λάρνακα το βράδυ της Δευτέρας, ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να δηλώσει ότι η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα τόσο για το Δήμαρχο όσο και για το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας. Συγκεκριμένα  Δήμος έχει ήδη προβεί σε τέσσερις συναντήσεις με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, στις οποίες αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα. Δηλαδή Ενισχυμένη Αστυνόμευση στην περιοχή των Φοινικούδων και σε συγκεκριμένες περιοχές με αυξημένη παραβατικότητα, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα

Επαναλειτουργία της ποδηλατικής Αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης.

Επίσης, η ΑΔΕ Λάρνακας έχει ενημερώσει το Δήμο για όλες τις ενέργειες της από την αρχή του χρόνου όσον αφορά στα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συγκεκριμένη ομάδα ασυνόδευτων ανηλίκων.

Σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς, όπως βουλευτές και κόμματα, έχουν βρεθεί λύσεις για τα προβλήματα που προέκυψαν στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος» σχετικά με τους 18 ασυνόδευτους ανήλικους οι οποίοι ανήκουν στη συγκεκριμένη ομάδα ανηλίκων, με τη μεταφορά τους σε διάφορες επαρχίες και σε μικρότερες ομάδες.

Εντούτοις, τα προβλήματα με τη συμπεριφορά και τις ενέργειες συγκεκριμένης ομάδας ανηλίκων συνεχίζονται και δεν έχουν βρεθεί αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης.

Ο Δήμος Λάρνακας υπογραμμίζει ότι στην πόλη και επαρχία Λάρνακας λειτουργούν διάφορες δομές ασυνόδευτων ανηλίκων, στις οποίες στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν παρουσιάζονται οποιαδήποτε θέματα.

Ωστόσο, για τη συγκεκριμένη ομάδα ασυνόδευτων ανηλίκων, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας σε συνεργασία με τα υπόλοιπα αρμόδια τμήματα πρέπει και επιβάλλεται να βρει λύσεις οι οποίες δεν θα επιτρέψουν την επανάληψη των γεγονότων της Δευτέρας αλλά ούτε και άλλων προβλημάτων στην πόλη. Πλέον, κρίσιμο σημείο είναι ότι στη Λάρνακα αναμένονται συγκεκριμένα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών.

 

Εξάλλου χθες Τετάρτη η ώρα 13:35 ληφθηκε πληροφορία, για τραυματισμένο πρόσωπο σε εστιατόριο στην λεωφόρο Αθηνών στην Λάρνακα. Μέλη του ΟΠΕ και ΤΑΕ Λαρνακας μετέβησαν στο σημείο όπου εντόπισαν αλλοδαπό αιτητή πολιτικού Ασυλου, ο οποιος ήταν τραυματισμένος στο εσωτερικό της παλάμης του χεριού του.

Το θύμα ανεφερε ότι την ίδια ημέρα μετά από διαφωνία που είχε με συνάδελφο του στο συγκεκριμένο υποστατικό και ενώ ο δεύτερος δεν βρισκόταν εν ώρα εργασίας εντόπισε το θύμα του επιτέθηκε πιάνοντας τον από τον λαιμό και απειλώντας τον με μαχαίρι με την παρέμβαση τρίτων ο δράστης απομακρύνθηκε ενώ πρόλαβε και τραυμάτισε ελαφρά το θύμα στην αριστερή παλάμη.

Στην συνέχεια ο δράστης υπέδειξε στο θύμα ένα μεταλλικό πιστόλι με το οποίο τον σημάδεψε και απομακρύνθηκε από το σημείο. Την ίδια ημέρα η ώρα 13:55 μέλη του ΟΠΕ Λαρνακας εντόπισαν τον δράστη να κινείται πεζός στην Λάρνακα, τον ανέκοψαν τον ερεύνησαν σωματικά και βρήκαν στην κατοχή του ένα πτυσσόμενο μαχαίρι με λεπίδα μήκους 8 εκατοστών, το οποίο κατέληγε σε μύτη και ένα μεταλλικό ομοίωμα πιστολιού. Ο δράστης συνελήφθη για το αυτόφορο αδίκημα της μαχαιροφορίας μεταφέρθηκε στο Τμημα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας όπου του ληφθηκε ανακριτική κατάθεση. Έπειτα μεταφέρθηκε σε αστυνομικά κρατητήρια.

Το Τμήμα Μικρόπαραβάσεων Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

 

 

 

 

 

Send this to a friend