Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έρευνα για τους επτά φρουρούς του «Κομμωτή», ψάχνουν αν προσχεδίασε την απόδραση
Έρευνα για τους επτά φρουρούς του «Κομμωτή», ψάχνουν αν προσχεδίασε την απόδραση

Έρευνα για τους επτά φρουρούς του «Κομμωτή», ψάχνουν αν προσχεδίασε την απόδραση

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό, που έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές δυνάμεις, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 42χρονου Δώρου Θεοφάνους, ισοβίτη των Κεντρικών Φυλακών, που απέδρασε από το πατρικό του σπίτι στα Χολέτρια της Πάφου ενώ βρισκόταν σε οκτάωρη άδεια από τις Κεντρικές Φυλακές.

Οι Αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες του δραπέτη με την έκκληση προς τους πολίτες οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στον αριθμό 26806021 ή τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Έρευνες και με drones

 

Στη γιγαντιαία επιχείρηση για ανεύρεση του Θεοφάνους συμμετέχουν σύσσωμα τα μέλη της ΑΔΕ Πάφου, καθώς ανακλήθηκαν άδειες προσωπικού, ενώ ζητήθηκαν ενισχύσεις από το Αρχηγείο Αστυνομίας. Oι έρευνες διεξάγονται και με τη χρήση drones, ενώ επιστρατεύτηκε και ελικόπτερο που πραγματοποίησε πτήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου.

Οι Αρχές έχουν λειτουργήσει από την πρώτη στιγμή το Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων, στο οποίο συλλέγονται πληροφορίες για την υπόθεση και γίνεται συντονισμός της επιχείρησης.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι για τον εντοπισμό του 42χρονου συνδράμει μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας με την συμμετοχή ελικοπτέρου, σκύλων και drones.

Με τη συνοδεία επτά φρουρών….

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βαρυποινίτης μεταφέρθηκε στο πατρικό του γύρω στις δέκα το πρωί και συνοδευόταν από τέσσερις δεσμοφύλακες και τρία μέλη της ΜΜΑΔ. Ο Θεοφάνους φέρεται να βρισκόταν εντός της οικίας χωρίς χειροπέδες και απέδρασε από παράθυρο, την ώρα που οι αστυνομικοί και οι δεσμοφύλακες βρίσκοταν εκτός της οικίας.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας στο ΚΥΠΕ , ο κατάδικος είχε λάβει άδεια με συνοδεία τεσσάρων δεσμοφυλάκων για να μεταβεί στο σπίτι της οικογένειας του σε χωριό της Επαρχίας Πάφου ενώ πρόσθεσε πως «κλήθηκε και η ΜΜΑΔ να συνδράμει στην συνοδεία του» ενώ «ορίστηκαν τρία μέλη από πλευράς Αστυνομίας για να συνδράμει στην συνοδεία του».

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως σε κάποιο στάδιο, ενώ βρίσκονταν στην κατοικία του, απέδρασε. «Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε αυτή την στιγμή διερευνώνται» είπε.

Οδηγίες Αρχηγού για έρευνα

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου φέρεται να έδωσε ήδη εντολές για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο βαρυποινίτης κατάφερε να αποδράσει από το πατρικό του, κυριολεκτικά «κάτω από τη μύτη» αστυνομικών και δεσμοφυλάκων.

Οι επτά φρουροί, αναμένεται να δώσουν κατάθεση για τα όσα συνέβησαν στα Χολέτρια, ενώ δεν αποκλείεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών για την υπόθεση.

Πάντως ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι προς το παρόν δεν μπορεί να πει κάτι σχετικά με το κατά πόσο διατάχθηκε έρευνα και κατά μελών της δύναμης.

Ήταν προσχεδιασμένη η απόδραση;

Αμέσως μετά την απόδραση του 42χρονου, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν εντατικές έρευνες στο κελί όπου κρατούνταν στην Πτέρυγα 1Α των Κεντρικών Φυλακών, σε μια προσπάθεια εντοπισμού στοιχείων ή τεκμηρίων που να καταδεικνύουν ότι η απόδραση ήταν προμελετημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεοφάνους είχε μεταβεί και στα τέλη Ιουνίου στο πατρικό του, αφού εξασφάλισε και τότε σχετική άδεια από τη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών.

Το διπλό έγκλημα που διέπραξε

Ο βαρυποινίτης καταδικάστηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο για το διπλό έγκλημα που διαπράχθηκε στην Πάφο στις 11 Δεκεμβρίου του 2011 και είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Του επιβλήθηκε ποινή δια βίου φυλάκισης για τον φόνο εκ προμελέτης της 24χρονης Τζούλιας Οπόροκ από τη Μολδαβία και ποινή τριάντα πέντε χρόνια για το φόνο της τρίχρονης κόρης της Βικτώριας, δέκα έτη για κατοχή πιστολιού και δέκα χρόνια για κατοχή εκρηκτικών υλών.

Το άψυχο σώμα της γυναίκας, η οποία κυοφορούσε το δεύτερό της παιδί, βρέθηκε σε αυτοκίνητο στη θαλάσσια περιοχή της Γεροσκήπου. Η 24χρονη έφερε τραύματα από σφαίρα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, βρέθηκε νεκρό και το αγγελούδι της, η Βικτώρια. Το τρίχρονο κοριτσάκι «έσβησε» από ασφυξία, όπως κατέδειξε η πολύωρη νεκροψία επί της σορού της.  Το ανήλικο θύμα έφερε εμφανή σημάδια κακοποίησης σε όλο του το σώμα. Τα στοιχεία έδειξαν ότι το τρίχρονο αγγελούδι σύρθηκε μετά το θάνατό του και πετάχτηκε κοντά στη θάλασσα ημίγυμνο.

Δράστης των δυο άγριων δολοφονιών, διαπιστώθηκε ότι ήταν ο 29χρονος τότε Θεοφάνους, κομμωτής στο επάγγελμα και συμβίος της άτυχης γυναίκας.

Send this to a friend