Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ερχομένη εβδομάδα οι εξελίξεις στο Συνοδικό για το μέλλον των μοναχών Αββακούμ
Ερχομένη εβδομάδα οι εξελίξεις στο Συνοδικό για το μέλλον των μοναχών Αββακούμ

Ερχομένη εβδομάδα οι εξελίξεις στο Συνοδικό για το μέλλον των μοναχών Αββακούμ

 

 

Με φειδώ και χωρίς δεσμεύσεις ως προς τον χρονικό ορίζοντα ανακοινώσεων, για το εκκλησιαστικό μέλλον των μοναχών του Αββακούμ, την ώρα που πιάνει δουλειά και ο δεύτερος εμπειρογνώμονας.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Θεολόγος Χριστάκης Ευσταθίου, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι θα προκύψει εξέλιξη την ερχόμενη εβδομάδα, και όπως εκτιμά ο ίδιος, θα είμαστε και κοντά σε κατάληξη.

Χαρακτήρισε ως «κρίσιμο σημείο» για την υπόθεση το τι θα αποφανθεί ο δεύτερος εμπειρογνώμονας, αν και οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως και ο πρώτος είχε μια αξιόπιστη προσέγγιση ως προς την αξιοπιστία του μαρτυρικού, και ειδικότερα του οπτικοακουστικού υλικού.

 

Αναφέρθηκε παράλληλα στο γεγονός ότι το Συνοδικό Δικαστήριο δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση, κάτι που καθιστά ριψοκίνδυνες τις όποιες εκτιμήσεις για συγκεκριμένη ημερομηνία κατάληξης της υπόθεσης.

Σημειώνεται παρόλα αυτά, πως ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου εμφανίστηκαν, τόσο μάρτυρες κατηγορίας όσον και μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ οι εμπειρογνώμονες θα παρουσιάσουν τις εκτιμήσεις τους, αναφορικά με την γνησιότητα ή μη του μαρτυρικού υλικού.

 

Send this to a friend