Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έξω φρενών η Μιχαηλίδου: Απαράδεκτη η διαμαρτυρία μαθητών στο Παγκύπριο Γυμνάσιο
Έξω φρενών η Μιχαηλίδου: Απαράδεκτη η διαμαρτυρία μαθητών στο Παγκύπριο Γυμνάσιο

Έξω φρενών η Μιχαηλίδου: Απαράδεκτη η διαμαρτυρία μαθητών στο Παγκύπριο Γυμνάσιο

 

 

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε η Υπουργός Παιδείας τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οι μαθητές και μαθήτριες του Παγκυπρίου Γυμνασίου, σύμφωνα με τους οποίους διενεργούνται στη μονάδα τους εργασίες κατασκευής χώρου για παιδιά με παραβατική συμπεριφορά.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στην εκπομπή ALPHA Ενημέρωση, η Αθηνά Μιχαηλίδου ανέφερε ότι οι διαδικασίες βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας.

«Είναι ένα σχολείο εναλλακτικής φοίτησης και επανένταξης, για ένα τετράμηνο, πέντε παιδιά πιλοτικά σε χώρο που γειτνιάζει του Παγκυπρίου.»

 

Σύμφωνα με την Υπουργό, αναμένουν να ολοκληρωθεί η προετοιμασία για να ακολουθήσει η ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων. «Για εμάς είναι πάρα πολύ άσχημο ότι μόνο και μόνο με το άκουσμα αυτής της είδησης αντιδρούν κάποιοι», προσέθεσε. Η Αθηνά Μιχαηλίδου εξήγησε ότι τα μηχανήματα βρισκόταν στον χώρο του σχολείου από νωρίς και θα αποχωρούσαν με την έναρξη των μαθημάτων, κάτι για το οποίο ήταν ενήμερη και η Διεύθυνση του Παγκυπρίου Γυμνασίου.

«Θα έχουν ξεχωριστό χώρο για το διάλειμμά τους, ξεχωριστή είσοδο, άρα δε μπορούμε να αντιληφθούμε αυτή την αντίδραση, κυρίως προτού ενημερωθούν.»

Η Υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι ούτως ή άλλως διεξάγονται έργα στον χώρο και παρεμπιπτόντως γίνεται προεργασία και για το εναλλακτικό πρόγραμμα φοίτισης. Αύριο, θα πραγματοποιηθεί σχετική σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους.

Απαγόρευση «χρήσης κινητών»
Ερωτηθείσα για το νομοσχέδιο που οδηγείται στην Ολομέλεια προς έγκριση και αφορά τα κινητά σε Γυμνάσια και Λύκεια, η κυρία Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι πρόκειται για απαγόρευση της χρήσης των κινητών, τα οποία, ωστόσο, θα μπορούν να αξιοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Όσον αφορά τις προβλεπόμενες ποινές, η ίδια διευκρίνισε ότι θα έχουν παιδαγωγική φύση και θα συνοδευτούν με ενημερωτικά προγράμματα και δημιουργικές ασχολίες κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Σε κάθε περίπτωση οι σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνικοψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών από τη χρήση κινητών αποδεικνύεται σε επιστημονικές έρευνες.

 

Send this to a friend