Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Αυτοψία» Βύρα στην υπό κατασκευή πλατεία Αλκής
«Αυτοψία» Βύρα στην υπό κατασκευή πλατεία Αλκής

«Αυτοψία» Βύρα στην υπό κατασκευή πλατεία Αλκής

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Προσπαθούν να συνηθίσουν οι Λαρνακείς τις αλλαγές που επήλθαν στην κυκλοφορία και πρόσβαση οχημάτων στο κέντρο της πόλης τους, εξαιτίας της έναρξης των κατασκευαστικών έργων ανάπλασης της πλατείας Αλκής. Λόγω των έργων, η πολυσύχναστη οδός Λουκή Ακρίτα, που συνδέει την ενορία Χρυσοπολίτισσας με την λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου και την κεντρική πλατεία Ακροπόλεως έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση.

 

Ως εκ τούτου, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου. Την έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας Αλκής και των δρόμων στη γύρω περιοχή επιθεώρησε σ’ επιτόπια επίσκεψή του ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και κατοίκους που επηρεάζονται από τα έργα, ακούγοντας τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους σχετικά με την εξέλιξη του έργου.

 

Ο δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς και την τοπική κοινότητα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή πρόοδος των εργασιών και να μειωθεί όσο το δυνατόν η όχληση που θα προκύψει για τους επηρεαζόμενους.

Μετά την ανάπλαση της πλατείας Αλκής στην οδό Λουκή Ακρίτα, θ’ ακολουθήσει η ανάπλαση της πλατείας Ακροπόλεως (στο πλαίσιο ενοποίησης των δύο πλατειών), όπου κι εκεί αναπόφευκτα θα παρατηρηθούν προβλήματα, μεταξύ άλλων, στην κυκλοφορία οχημάτων, αφού θα επηρεαστεί η κεντρική οδική αρτηρία της πόλης, η λεωφόρος Γρ. Αυξεντίου.

Το έργο ανάπλασης των δύο υπό αναφορά πλατειών θα διαρκέσει περίπου 20 μήνες (αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2026) και θα κοστίσει πέραν των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Περιλαμβάνει την ανακατασκευή των δρόμων στις οδούς Λουκή Ακρίτα, Ορφέως και τμήματα των οδών Γλάδστωνος, Κωνσταντίνου Καλογερά και της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου.

Ο κ. Βύρας διαβεβαίωσε ότι κατά την εκτέλεση των έργων θα υπάρξουν προσωρινές αλλαγές στην κυκλοφορία και στην πρόσβαση των οχημάτων και ότι οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες θα διατηρήσουν πεζή πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους. Επίσης, οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι και εργαζόμενοι στην περιοχή θα μπορούν να κάνουν χρήση δωρεάν στάθμευσης στον νέο δημοτικό χώρο απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» και αποτελεί μέρος της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΧΑ) Λάρνακας.

Τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν και τα έργα για την Β΄ φάση ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων για διευκόλυνση ΑμεΑ στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας.

 

Send this to a friend