Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στις εκπαιδευτικές Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου η Γιώτα Διάκου (εκπαιδευτικός, συγγραφέας)
Στις εκπαιδευτικές Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου η Γιώτα Διάκου (εκπαιδευτικός, συγγραφέας)

Στις εκπαιδευτικές Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου η Γιώτα Διάκου (εκπαιδευτικός, συγγραφέας)

 

 

Στις εκπαιδευτικές Δράσεις Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης», αυτό το Σάββατο καλεσμένη η Γιώτα Διάκου (εκπαιδευτικός, συγγραφέας), με θέμα: ” Ο ΤρΟμΟφΑγΑνΑς” πάμε σχολείο με την Άννα και τον Νίκο. 

Motto της: “η λογοτεχνία δίνει ζωή σε ολους εκείνους τους Μαγικούς Κόσμους που κατοικούν μεσα μας.” Αυτό  το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 10.00 π.μ.

Είναι μια ιστορία απ’ τη σχολική καθημερινότητα που μπορεί να βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να βρουν λύση στις ανησυχίες τους
και τους γονείς να προσεγγίσουν με ενσυναίσθηση τους προβληματισμούς των παιδιών.

 

Βιογραφικό σημείωμα:

Η Γιώτα Χ. Διάκου, κατάγεται από το κατεχόμενο χωριό Φιλιά, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ελεύθερη περιοχή Λευκωσίας. Είναι παντρεμένη και έχει τρία κορίτσια. Όταν ήταν μικρή ονειρευόταν να γίνει πιλότος αερόστατου. Στιγμές που αγαπάει πιο πολύ, είναι όταν μαζί με την οικογένειά της παίζουν και εκφράζονται δημιουργικά. Λατρεύει πολύ τις βόλτες στη φύση, τη γιόγκα και τον διαλογισμό.
Συνεχίζει να ονειρεύεται όμως πως μια μέρα θα καταφέρει να κάνει τον γύρο του κόσμου μ’ ένα αερόστατο ή έστω να εξερευνήσει έναν καινούριο πλανήτη!

Αρχικά σπούδασε Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, έπειτα συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου όπου της απονεμήθηκε με διάκριση ο τίτλος Master of Arts στην Ανοικτή, Ευέλικτη και Εξ Αποστάσεων Εκπαίδευση.

Εδώ και 25 χρόνια εργάζεται ως δασκάλα στη Δημοτική Εκπαίδευση της Κύπρου, όπου απολαμβάνει να διδάσκει λογοτεχνία και δημιουργική γραφή. βέβαια, το πάθος της είναι να γράφει ιστορίες και παραμύθια, που λένε πάντα την αλήθεια.

Το 2018 βραβεύτηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) ως πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας, για το παιδικό έργο της, ενώ από τότε έχει εκδώσει ακόμη 9 βιβλία για παιδιά.
ακόμη, έχει εκδώσει ερευνητικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά σχετικά με την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ανάπτυξη των νέων γραμματισμών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
η Άννα δεν τολμάει να μιλήσει και να συμμετάσχει στο μάθημα. Φοβάται μήπως πει κάτι λάθος και τ’ άλλα παιδιά αρχίσουν να την κοροϊδεύουν. Η δασκάλα, προσπαθώντας να τη βοηθήσει, φέρνει στην τάξη τον… ΤρΟμΟφΑγΑνΑτον δράκο που τρώει τους φόβους και τους τρόμους. Τότε, όλοι στην τάξη μοιράζονται τους φόβους τους και μαθαίνουν πώς να τους ξεπεράσουν.

Στο τέλος θα ακολουθήσουν δραστηριότητες.

 

 

 

Send this to a friend