Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πάει για ψήφιση στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για απαγόρευση κινητών στα σχολεία
Πάει για ψήφιση στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για απαγόρευση κινητών στα σχολεία

Πάει για ψήφιση στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για απαγόρευση κινητών στα σχολεία

 

 

Επί τάπητος τίθεται ξανά το φλέγον ζήτημα της χρήσης κινητών σε Γυμνάσια και Λύκεια, με την Επιτροπή Παιδείας να εξετάζει εκ νέου το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. 

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Ενημέρωση, ο Αν. Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, ανέφερε ότι πρόθεση του ΥΠΑΝ είναι να προστεθεί στο ήδη ισχύον πλαίσιο η απαγόρευση χρήσης και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Κάνοντας λόγο για εθισμό μαθητών στα κινητά, ο κύριος Σαββίδης επεσήμανε την δραστική αρνητική επίδραση που έχουν τα smartphones στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν τα κινητά τους στις σχολικές τσάντες καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, τουλάχιστον μέχρι να κατασκευαστούν οι θυρίδες φύλαξης.

 

Χρύσανθος Σαββίδης – Αν. Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΔΗΚΟ
Για την πρώτη χρονιά θα είναι περισσότερο παιδαγωγικής μορφής οι ποινές, μια επίπληξη, μια παρατήρηση.

Τη στήριξή τους δηλώνουν και οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης, με τον Πρόεδρο Λοΐζο Κωνσταντίνου να χαρακτηρίζει το μέτρο «μονόδρομο» βάσει και των όσων εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Λοΐζος Κωνσταντίνου – Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης
Μπορεί να συνδράμουμε και όσον αφορά τους ειδικούς χώρους που μπορούν να φυλάττονται οι συσκευές.

Κατά τη σημερινή διαδικασία προστέθηκαν κάποιες εξαιρέσεις στην απαγόρευση, όπως οι περιπτώσεις μαθητών που χρησιμοποιούν τα κινητά τους για λόγους υγείας, όπως π.χ. για μέτρηση διαβήτη. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε και το νομοσχέδιο αναμένεται να οδηγηθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση εντός 15 ημερών. Εφόσον εγκριθούν οι κανονισμοί θα έχουν άμεση εφαρμογή.

 

Send this to a friend