Home ΛΑΡΝΑΚΑ O Δήμος Λάρνακας ενισχύει την αστυνόμευση μετά τη συμπλοκή στις Φοινικούδες και ζητά μέτρα
O Δήμος Λάρνακας ενισχύει την αστυνόμευση μετά τη συμπλοκή στις Φοινικούδες και ζητά μέτρα

O Δήμος Λάρνακας ενισχύει την αστυνόμευση μετά τη συμπλοκή στις Φοινικούδες και ζητά μέτρα

 

 

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας σε συνεργασία με τα υπόλοιπα αρμόδια τμήματα, πρέπει και επιβάλλεται να βρει λύσεις για συγκεκριμένη ομάδα ασυνόδευτων ανηλίκων, οι οποίες δεν θα επιτρέψουν την επανάληψη των γεγονότων που σημειώθηκαν στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων το βράδυ της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου, σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας.

Ο Δήμος Λάρνακας, αναφέρει ότι «η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα τόσο για το Δήμαρχο όσο και για το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμος έχει ήδη προβεί σε τέσσερις συναντήσεις με τη νέα Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, στις οποίες αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα».

Ενδεικτικά, αποφασίστηκε «η ενισχυμένη αστυνόμευση στην περιοχή των Φοινικούδων και σε συγκεκριμένες περιοχές με αυξημένη παραβατικότητα, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, με τουλάχιστον 3-4 περιπολίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα και η επαναλειτουργία της ποδηλατικής Αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης με τέσσερα μόνιμα μέλη».

 

Προστίθεται ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας «ενημέρωσε τον Δήμο για όλες τις ενέργειες της από την αρχή του χρόνου όσον αφορά στα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συγκεκριμένη ομάδα ασυνόδευτων ανηλίκων».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς, όπως Βουλευτές και κόμματα, βρέθηκαν λύσεις για τα προβλήματα που προέκυψαν στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος» σχετικά με τους 18 ασυνόδευτους ανήλικους οι οποίοι ανήκουν στη συγκεκριμένη ομάδα ανηλίκων, με τη μεταφορά τους σε διάφορες επαρχίες και σε μικρότερες ομάδες Εν τούτοις τα προβλήματα με τη συμπεριφορά και τις ενέργειες συγκεκριμένης ομάδας ανηλίκων συνεχίζονται και δεν έχουν βρεθεί αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης».

Ο Δήμος «υπογραμμίζει ότι στην πόλη και επαρχία Λάρνακας λειτουργούν διάφορες δομές ασυνόδευτων ανηλίκων, στις οποίες στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν παρουσιάζονται οποιαδήποτε θέματα. Ωστόσο για τη συγκεκριμένη ομάδα ασυνόδευτων ανηλίκων, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα αρμόδια τμήματα, πρέπει και επιβάλλεται να βρει λύσεις, οι οποίες δεν θα επιτρέψουν την επανάληψη των γεγονότων της Δευτέρας αλλά ούτε και άλλων προβλημάτων στην πόλη».

Πλέον «κρίσιμο σημείο είναι ότι στη Λάρνακα, αναμένονται συγκεκριμένα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Send this to a friend