Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Λάρνακα: A’ Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας
Λάρνακα: A’ Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας

Λάρνακα: A’ Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το πρώτο ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS, θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα από 1η έως 5 Νοεμβρίου 2024. Συνδιοργανώνεται από την Οργάνωση Πολιτισμού «Νεόφυτος», την EASPD και τον Οργανισμό «Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2030 Λάρνακα», με την υποστήριξη του δήμου της πόλης, του Υπουργείου Παιδείας και του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Όπως αναφέρθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, το φεστιβάλ αποσκοπεί στη δημιουργία ενός χώρου συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών, προάγοντας την συμπερίληψη των ανθρώπων με αναπηρία και την αξία της διαφορετικότητας. Μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, ανακοινώσεις ακαδημαϊκών και παρουσιάσεις σημαντικών έργων για την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρία, το φεστιβάλ στοχεύει να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τον πολιτιστικό διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων.

 

Το φεστιβάλ αντλεί το όνομά του από την ετήσια εικαστική έκθεση DIS που διοργανώνει η Οργάνωση «Νεόφυτος» από την ίδρυσή της. Φέτος, η έκθεση αποκτά πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, αφού θα υπάρξουν συμμετοχές και από άλλες χώρες, προσφέροντας μια μοναδική πλατφόρμα για καλλιτέχνες και δημιουργούς με αναπηρία να προβάλλουν το έργο τους.

Με σύνθημα «Μαζί είμαστε καλύτεροι», το φεστιβάλ προάγει ένα μήνυμα ενότητας και συνεργασίας, ενισχύοντας την κατανόηση και την εκτίμηση της διαφορετικότητας. «Το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας δεν είναι μόνο μια γιορτή της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και μια ισχυρή δήλωση υπέρ της κοινωνικής ένταξης και της πολιτιστικής πολυμορφίας.

Η Λάρνακα, μια πόλη που φημίζεται για την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και την ζωντανή της κοινότητα, θα μεταμορφωθεί σ’ έναν ζωντανό κόμβο δημιουργικότητας, όπου η τέχνη θα λειτουργεί ως γέφυρα που θα ενώσει ανθρώπους και ιδέες από όλη την Ευρώπη», τονίζεται σε δελτίο τύπου των διοργανωτών.

 

 

 

 

Send this to a friend