Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Συμπλοκή κατά την οποία τραυματίστηκε ένα άτομο, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα υπήρξε συμπλοκή έξω από καφετέρια στο παραλιακό μέτωπο μίας ομάδας νεαρών αλλοδαπών, με έναν 23χρονο επίσης αλλοδαπό. Από τη συμπλοκή, η οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, προκλήθηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τραυματίστηκε ένας ανήλικος ηλικίας 17 ετών που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ο ανήλικος φέρει εκδορές στο αριστερό μάγουλο, στο δεξί χέρι και βαθύ θλαστικό τραύμα τριχωτού κεφαλής όπου του έγινε συρραφή. Επίσης από τη συμπλοκή ο 17χρονος υπέστη τραύμα στον τένοντα του ποδιού και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

 

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν από μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας διαφάνηκε ότι ο ανήλικος είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο από Στέγη στη Λεμεσό.

Ο 23χρονος, ο οποίος δεν έπαθε οτιδήποτε από τη συμπλοκή, κλήθηκε και μετέβη στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας όπου ανακρίθηκε.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαφάνηκε ότι ο 23χρονος είναι αιτητής πολιτικού ασύλου και διαμένει στη Λάρνακα.

Σημειώνεται ότι από τη συμπλοκή των αλλοδαπών προκλήθηκαν ζημιές στον εξοπλισμό της καφετέριας.

 

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες για τη δημιουργία μελισσοκομικού μονοπατιού στην κοινότητα Βάβλας, το οποίο είναι το δεύτερο που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ανάδειξης των εννέα μελισσοχωριών της ορεινής επαρχίας Λάρνακας μετά από εκείνο της Βαβατσινιάς.

Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός ερχόμενου Οκτωβρίου και ο νέος περίπατος στη φύση που θα προσφέρει το δεύτερο μελισσοκομικό μονοπάτι θα συνδυαστεί με τη δημιουργία της πλατφόρμας εικονικής περιήγησης 360 μοιρών στα μελισσο­χώρια της ορεινής Λάρνακας, την οποία ήδη επιμελείται η τοπική εταιρεία τουρισμού.

Το καινούργιο μελισσοκομικό μονοπάτι της Βάβλας ξεκινά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και καταλήγει στο παραδοσιακό πηγάδι και τη χαβούζα.

Να σημειωθεί, ότι το μελισσοκομικό μονοπάτι της Βάβλας υλοποιείται έπειτα από συνεργασία της ΕΤΑΠ Λάρνακας και του Δικτύου Τροόδους, με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Περιλαμβάνει ξύλινες ενημερωτικές πινακίδες, ξενο­δοχεία μελισσών, κυψέλες, παγκάκια ξεκούρασης, αναλόγια, ενώ θα τοποθετηθούν κι ενημερωτικές πινακίδες για τα μελισσοκομικά φυτά που υπάρχουν κατά μήκος του μονοπατιού.

 

 

 

 

Send this to a friend