Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επιτέθηκαν σε αστυνομικό έξω από κρατητήρια – Τον κατέγραφαν με κινητό
Επιτέθηκαν σε αστυνομικό έξω από κρατητήρια – Τον κατέγραφαν με κινητό

Επιτέθηκαν σε αστυνομικό έξω από κρατητήρια – Τον κατέγραφαν με κινητό

 

 

Δύο πρόσωπα καταζητεί η Αστυνομία Πάφου, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων, για διερευνώμενη υπόθεση απόδρασης από νόμιμη κράτηση και επίθεσης εναντίον Aστυνομικού.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου το απόγευμα της Δευτέρας Αστυνομικός εκτελούσε χρέη φρουρού στην κεντρική πύλη εισόδου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου όταν εισήλθαν δύο πρόσωπα 33 και 37 ετών, οι οποίοι επιθυμούσαν να επισκεφτούν τα κρατητήρια για να δουν γυναίκα υπόδικο.

Ο Αστυνομικός ήρθε σε επαφή με τα κρατητήρια και ενημερώθηκε ότι η συγκεκριμένη υπόδικος είχε συμπληρώσει το ωράριο των επισκέψεων της. Περαιτέρω διαπιστώθηκε ότι ο ένας εκ των δύο την είχε επισκεφτεί και νωρίτερα την ίδια ημέρα.

 

Όταν τους επεξηγήθηκε ότι δεν μπορούσε να τους επιτραπεί η επίσκεψη για τους πιο πάνω λόγους, αλλά και λόγω του προχωρημένου της ώρας, τα δύο πρόσωπα, φέρεται να αντέδρασαν και σε κάποιο στάδιο ο ένας εξ αυτών πρόβαλε το κινητό του τηλέφωνο και του ανέφερε ότι τον κατέγραφε με σκοπό να τον δημοσιεύσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου, ο Αστυνομικός προσέγγισε το συγκεκριμένο πρόσωπο και του ανέφερε ότι δεν του επέτρεπε να τον καταγράφει και του ζήτησε να επιθεωρήσει το κινητό του τηλέφωνο για να διαπιστώσει ότι είχε προχωρήσει στη διαγραφή της εν λόγω καταγραφής. Τα δύο πρόσωπα αντέδρασαν και φέρεται να έσπρωξαν τον Αστυνομικό, ενώ ακολούθησε αντιπαράθεση με τα χέρια. Ο Αστυνομικός τους ανέφερε ότι διέπραξαν αδίκημα και ότι βρίσκονται υπό σύλληψη, με τα δύο πρόσωπα να τρέπονται σε φυγή και να διαφεύγουν με το αυτοκίνητο τους.

Ακολούθως ο Αστυνομικός επισκέφτηκε τον ιατρό και διαπίστωσε ότι έφερε εκδορές και ερυθρότητα στο θώρακα και στο δεξί χέρι. Εναντίον των δύο προσώπων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, απόδραση από νόμιμη κράτηση, επίθεση εναντίον αστυνομικού, πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και κακόβουλης ζημιάς.

Send this to a friend