Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Ανοσία» πολέμου από Ισραηλινούς – 2η η αγορά της Λάρνακας το 2024!
«Ανοσία» πολέμου από Ισραηλινούς – 2η η αγορά της Λάρνακας το 2024!

«Ανοσία» πολέμου από Ισραηλινούς – 2η η αγορά της Λάρνακας το 2024!

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η καλύτερη χρονιά της Λάρνακας στην μετά Covid εποχή, όσον αφορά τις διανυχτερεύσεις τουριστών σε ξενοδοχεία θεωρείται το 2024, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του τοπικού συνδέσμου ξενοδόχων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας Μάριος Πολυβίου δήλωσε ότι αυτή την εποχή οι πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης και της ευρύτερης τουριστικής περιφέρειας της Λάρνακας κυμαίνονται κατά μέσο όρο γύρω στο 75%, με την ισραηλινή αγορά να εξακολουθεί να παρουσιάζει αυξημένες ροές επισκεπτών, παρά τα τύμπανα πολέμου που ηχούν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

 

Ο κ.Πολυβίου είπε ότι η ισραηλινή παραμένει φέτος η δεύτερη τουριστική αγορά για τη Λάρνακα μετά την αγγλική που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η πολωνική αγορά.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, και παρόλο που αρκετός κόσμος ταξιδεύει πλέον με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ικανοποιητική αναμένεται να είναι η τουριστική κίνηση και κατά τον μήνα Οκτώβριο, ανάλογα βέβαια και με τις εξελίξεις στον γειτονικό Λίβανο και στο μέτωπο του πολέμου Ισραήλ – Χεζμπολάχ.

Ο Μ. Πολυβίου επικαλέστηκε επίσημα στοιχεία του ΠΑΣΥΞΕ για την πενταετία 2019-2024, λέγοντας ότι φέτος, μέχρι το τέλος Αυγούστου, οι αφίξεις τουριστών ανά το παγκύπριο ήταν ελάχιστα αυξημένες, στο 0,8%, σε σύγκριση με το 2019, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως μια εξαιρετική τουριστική σεζόν.

Βέβαια, στους αριθμούς αυτούς συμπεριλαμβάνονται και όσοι τουρίστες κατέφυγαν στα κατεχόμενα ή διέμεναν σε διαμερίσματα Airbnb. Περαιτέρω, συγκριτικά με την περσινή χρονιά, μέχρι το τέλος του φετινού καλοκαιριού η αύξηση στις αφίξεις έφτασε στο 4%.

Ροές από Λίβανο

————————- 

Κι ενώ η Κύπρος παρουσιάζεται έτοιμη, μέσω του Σχεδίου «Εστία» το οποίο χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υφυπουργείο Τουρισμού, να υποδεχτεί μαζικές ροές άμαχου πληθυσμού από τον Λίβανο σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου με το Ισραήλ, στη Λάρνακα, που είναι η πόλη με το πιο κοντινό αεροδρόμιο από την περιοχή της Μέσης Ανατολής, δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής αυξημένες ή μαζικές αφίξεις από την γειτονική χώρα.

Ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου ξενοδόχων ανέφερε ότι υπάρχουν, μεν, κάποιες ροές από τον Λίβανο, δεν είναι όμως πέραν του κανονικού για την εποχή.

«Ακόμα και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, ο Λίβανος ήταν μια διαχρονική και σημαντική τουριστική αγορά για τη Λάρνακα, που έφερνε κόσμο ολόχρονα στην πόλη μας», συμπλήρωσε ο κ.Πολυβίου. Εξάλλου, σύμφωνα με την Hermes Airports, τον φετινό Σεπτέμβριο υπήρχαν εβδομαδιαίως συνολικά 16 πτήσεις Λάρνακα – Βηρυτός – Λάρνακα.

Send this to a friend