Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ανδρέου για πειθαρχική Λοϊζίδη: «Όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανονισμούς»
Ανδρέου για πειθαρχική Λοϊζίδη: «Όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανονισμούς»

Ανδρέου για πειθαρχική Λοϊζίδη: «Όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανονισμούς»

 

 

Ενώπιον πειθαρχικού δικαστηρίου μεταφέρονται οι εξελίξεις για ενδεχόμενη απόλυση του Νίκου Λοϊζίδη από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», ο επικεφαλής του κλάδου αστυνομικού σώματος της συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ» ενημερώθηκε από τον πειθαρχικό εισαγγελέα πως εντός Οκτωβρίου θα καθοριστεί ημερομηνία για την εμφάνισή του ενώπιον του πειθαρχικού Σώματος.

Αφορμή όπως είναι γνωστό από τον Απρίλιο, οι εμφανίσεις του Νίκου Λοϊζίδη σε τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες σύμφωνα με την ηγεσία της Αστυνομίας, διαπράχθηκαν πειθαρχικά αδικήματα, και αποκαλύφθηκαν εσωτερικά ζητήματα που αφορούσαν τη Δύναμη.

 

Στην επιστολή του ο Αρχηγός Αστυνομίας αναφέρεται σε αποκάλυψη εσωτερικών ζητημάτων της Αστυνομίας, προσβλητική γλώσσα και διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων.

Λακωνικός εμφανίστηκε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, σχολιάζοντας απλά ότι

«Υπάρχει πειθαρχική διαδικασία ενώπιον πειθαρχικού δικαστηρίου, δεν μπορώ να σχολιάσω, ούτε ποια πρόσωπα εμπλέκονται, ούτε ποιοι ενδέχεται να παρουσιαστούν ενώπιον του πειθαρχικού δικαστηρίου.»

«Φωτογράφισε» ωστόδο δίκην γενικού σχολίου τους λόγους που οδήγησαν στην παραπομπή του Λοϊζίδη

«Η Αστυνομία είναι ένας πειθαρχημένος οργανισμός, που διέπεται από πρωτόκολλα, αστυνομικές διατάξεις και κανονισμούς. Όλα τα μέλη είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν αυτούς τους κανονισμούς, σε όλες τις περιπτώσεις.»

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις που οδήγησαν στην πειθαρχική διαδικασία, έγιναν στο πλαίσιο τεσσάρων ενημερωτικών εκπομπών, μεταξύ των οποίων και στο Alpha Καλημέρα στις 2 Νοεμβρίου του 2023.

 

Send this to a friend