Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επίτιμη Διδάκτορας του Π.Κ αναγορεύεται η Κ. Σακελλαροπούλου
Επίτιμη Διδάκτορας του Π.Κ αναγορεύεται η Κ. Σακελλαροπούλου

Επίτιμη Διδάκτορας του Π.Κ αναγορεύεται η Κ. Σακελλαροπούλου

 

 

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα αναγορευτεί Επίτιμη Διδάκτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε επίσημη τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου 2024, στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών επί της οδού Καλλιπόλεως. 

Ύψιστη τιμή για το Πανεπιστήμιο Κύπρου 

Η Εκπρόσωπος Τύπου του Πανεπιστημίου, Δόξα Κωμοδρόμου, ανέφερε ότι η Σύγκλητος του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, μετά από εισήγηση του Συμβουλίου του Τμήματος Νομικής και της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής, ενέκρινε από τον Σεπτέμβριο του 2020 την αναγόρευση της κας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Διδάκτορα. «Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα τιμήσει με τον πλέον επίσημο τρόπο την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας τη μακρόχρονη και ουσιαστική συμβολή της στην απονομή της Δικαιοσύνης και την αφοσίωσή της στην προάσπιση των ατομικών ελευθεριών, των δικαιωμάτων των πολιτών, της νομιμότητας και των θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας. Η κα Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα που κατείχε τη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και η πρώτη γυναίκα που εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας».

 

Σημαντικός συμβολισμός της Τελετής 

Η κα Κωμοδρόμου επεσήμανε ότι για το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί εξαιρετική τιμή να καλωσορίσει στη μεγάλη του οικογένεια την πρώτη πολίτη της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η Τελετή Αναγόρευσης της κας Σακελλαροπούλου, πρόσθεσε, αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με τον εορτασμό της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Τελετή θα είναι ανοικτή στο κοινό, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκομένους να παρακολουθήσουν και την αντιφώνηση της Προέδρου, η οποία θα αναφερθεί στη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ιδίως σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων. Θα θίξει επίσης ζητήματα που αφορούν τις κατακτήσεις, τις προκλήσεις και τις προοπτικές για την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Επέτειος Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας 

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα τιμήσει την επέτειο της Ανεξαρτησίας της με την παρουσία της κας Σακελλαροπούλου, η οποία, το πρωί της 1ης Οκτωβρίου 2024, θα παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση και θα δεχθεί τον χαιρετισμό, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Send this to a friend