Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αναμένει στοιχεία για πολεοδομικές άδειες με «φακελάκια» το Υπ. Εσωτερικών
Αναμένει στοιχεία για πολεοδομικές άδειες με «φακελάκια» το Υπ. Εσωτερικών

Αναμένει στοιχεία για πολεοδομικές άδειες με «φακελάκια» το Υπ. Εσωτερικών

 

 

Συγκεκριμένα στοιχεία αναμένει από τον Σταύρο Παπαδούρη το Υπουργείο Εσωτερικών μετά και τις καταγγελίες για πολεοδομικές άδειες με «φακελάκια».

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, Μαργαρίτα Κυριάκου, παραδέχεται πως υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων, ωστόσο διαψεύδει τις αναφορές για φακελάκια.

Ότι υπάρχουν καθυστερήσεις δεν το αρνούμαστε. Όμως αυτό δεν έχει να κάνει με την αναφορά ότι χρηματίζονται λειτουργοί της Πολεοδομίας για να προχωρήσουν την αίτηση.

 

Την ίδια ώρα εξέφρασε ετοιμότητα από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών για περεταίρω διερεύνηση των όσων λέχθηκαν στην Επιτροπή Εσωτερικών, σε περίπτωση που του δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία.

Θα γίνουν οι απαραίτητες έρευνες, είτε προκύπτουν πειθαρχικές είτε ποινικές, για να οδηγηθούν αυτοί που κάνουν αυτές τις πράξεις. Είναι πολύ σοβαρές καταγγελίες και ως τέτοιες τις αντιμετωπίζουμε.

Αιτήσεις από σήμερα για πολεοδομική αμνηστία
Στο μεταξύ αρχίζει από σήμερα, μέσω του συστήματος «Ιππόδαμος», η υποβολή αιτήσεων στους νέους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, για το νέο σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για πολεοδομική αμνηστία.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 23 Μαρτίου 2025. Αφορούν μικρές παραβάσεις σε ευρύ φάσμα αναπτύξεων, όπως οικιστικές, εμπορικές και κτηνοτροφικές, οι οποίες ήδη διαθέτουν πολεοδομική ή και οικοδομική άδεια.

Οι πολίτες θα πρέπει να αποταθούν σε μελετητές εγγεγραμμένους στο ΕΤΕΚ. Οι μελετητές θα αποτυπώσουν στα σχέδια τις παρατυπίες και στη συνέχεια θα υποβληθεί η αίτηση.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend